5+1 dolog, amit száműznöd kell az étrendedből

A kiegyensúlyozott étrend kulcsa a tudatosság és a mértékletesség. Viszont az alábbi 5 dologra egyáltalán nincs szüksége a szervezetednek, így ideje száműznöd az étrendedből.

5+1 élelmiszer, amire nincs szükséged

A diéta kezdetén nem érdemes megvonnod magadtól mindent. Például a jelentős kalóriamegvonáson alapuló diéták rövidtávon rossz közérzetet, gyengesége és ingerlékenységet okoznak, és hosszútávon az egészségedet is károsíthatják. A dietetikusok szerint a legtöbb étel mértékkel fogyasztható, de vannak olyan ételek, amelyek alig tartalmaznak tápanyagot, így érdemes limitálni vagy akár el is hagyni őket. Célszerű őket egészséges alternatívával helyettesíteni. Íme az 5 étel, amire valójában nincs szükséged!

Cukros üdítők A szakemberek szerint napi 24 gramm cukornál nem ajánlatos többet fogyasztani, ezzel szemben egy átlagos fél literes üdítő 77 gramm cukrot tartalmaz.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com
Forrás: https://wellandfit.hu/dieta/2020-08/az-5-legfontosabb-dolog-amit-szamuzz...

A sárgarépában található béta-karotin elengedhetetlen a szemünk egészséges működéséhez. Ebből következhet az, hogy a répát fogyasztók élesebben látnak. Ugye? Vagy mégsem?

Oldalak