Válassz teljes őrlésű gabonát!
A teljes kiőrlésű gabonákat nem dolgozzák fel teljesen, így a külső héjukban megmarad a rost és a tápanyag. A feldolgozott gabonák, amelyeket a fehér kenyérben és hagyományos tésztákban használnak, nem csillapítják hatékonyan az éhséget és rövidebb ideig emelik meg a vércukorszintet. Ezért érdemes a teljes kiőrlésű szénhidrátokat részesíteni előnyben fogyasztás során.
Fotó: 123rf.com
Válassz teljes őrlésű gabonát!
A teljes kiőrlésű gabonákat nem dolgozzák fel teljesen, így a külső héjukban megmarad a rost és a tápanyag. A feldolgozott gabonák, amelyeket a fehér kenyérben és hagyományos tésztákban használnak, nem csillapítják hatékonyan az éhséget és rövidebb ideig emelik meg a vércukorszintet. Ezért érdemes a teljes kiőrlésű szénhidrátokat részesíteni előnyben fogyasztás során.