Christmas

Tedd kellemesebbé a karácsonyt különleges illatkompozíciókkal

Nem jár még át a szeretet ünnepének szelleme? Van egy biztos tippünk arra, hogyan kerülhetsz azonnal karácsonyi hangulatba. Elöljáróban annyit, hogy az orrodon át vezet az út az idilli állapotig.

Kézműves parfümkompozíciók a Cherry Gardenben

Ellátogattunk a Cherry Garden parfüméria új üzletébe, amely az ÁRKÁD Budapestben nyílt meg szeptember végén. A csodás kis ékszerdobozra hasonlító bolt polcain egymást érik a különlegesebbnél különlegesebb illatköltemények. Ezek mind niche parfümök, azaz kis szériában, minőségi alapanyagokból, nagy alkotói szabadsággal készülő kézműves kompozíciók. A legtöbb felidéz bennünk egy emléket, vagy legalábbis asszociálni tudunk valamire róluk. Több olyan is akad köztük, amelyről a karácsony ugrik be.

Karácsonyi illatok

Itt van például a jellegzetes üvegjeiről ismert Gustave Eiffel háztól a Porto Vintage, amelynek mézeskalácsos, fahéjas, szegfűszeges alapját kandírozott narancs koronázza meg.

Három kis parfümmel vesz le minket a lábunkról a svájci Jousset Parfums limitált kiadású, Les Mignardises nevű szettje. Az egyik mézeskalács és barna cukor, a másik fűszeres sütőtök és pillecukor, a harmadik pedig gesztenyepüré és francia vanília párosítása köré épül.

Aki friss karácsonyi aromára vágyik, muszáj kipróbálnia a tenerifei Label parfümháztól a Lily & Tangerine-t, amely olyan, mintha épp meghámoztunk volna néhány isteni finom mandarint.

parfüm illatú pálcás illatosító karácsonyi Ha azt szeretnénk, hogy ne közvetlenül minket, hanem az otthonunkat vegye körbe karácsonyi aura, a Cherry Gardenben szintén jó helyen járunk. A lakásillatosítóik tekintélyes kínálatában ugyancsak találunk olyan csodákat, amelyek a meghitt év végi hangulatot idézik meg. Az olasz Officina delle Essenze egyik újdonsága a Scorze & Spezie egy fahéjas mandarinbomba, a francia Micallef pálcás diffúzora, az Instant Précieux pedig hasonló illatvilággal vesz le szinte mindenkit a lábáról.

_

Fotó: Cherry Garden

Oldalak

Christmas
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.
Lifestyle
A holdvíz egy különleges elixír, ami a spirituális lelkek szerint távol tartja a rossz energiákat, megtisztítja a lelket és kitartóbbá varázsol. Kipróbálnád? Mutatjuk a rém egyszerű receptet.
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.