Bed&Love

Ha ezt az egy egyszerű kérdést felteszed magadnak, rögtön megtudhatod, eleget szexelsz-e a pároddal: segíthet kezelni a hálószobai gondokat

"Eleget szexelünk?" - Ha valaha is elgondolkodtál már ezen magadban, tudd, nem vagy egyedül. Gyakran akkor merül fel ez a kérdés, amikor egy párkapcsolatban az egyik vagy mindkét fél úgy érzi, hiányzik a "szikra" és sokszor ezt a szex hiánya hívja életre.

Ne hagyd magad befolyásolni

Sokszor még azok az emberek is el tudnak bizonytalanodni, akik alapvetően elégedettnek érzik magukat a kapcsolatukban, ha valamilyen külső hatás éri őket, például ha mások arról beszélnek nekik, hogy milyen sokat vagy éppen milyen keveset szexelnek. Ez gyakran arra készteti az elégedett embereket is, hogy megkérdőjelezzék saját kapcsolatukat.

A Mindbodygreen Jessa Zimmerman minősített szexterapeutát és házassági tanácsadót kérdezte, hogy mit mond azoknak a pároknak, akik számára problémás témakör a szex.

Mennyi szex "elég" egy egészséges kapcsolathoz?

Ilyenkor az első kérdés: Kinek? Zimmerman azt ajánlja, hogy gondoljuk át, hogyan definiáljuk az "elég" szót. Ez sokszor más emberek szexuális életével való összehasonlításon alapul, és azon, hogy megpróbáljátok megnézni, hogy "normálisak" vagytok-e, de ez hibás. "Nincs normális. Nincs "megfelelő" mennyiségű szex" - mondja.

Nincs egy mágikus szám, ami minden egyes pár számára működik, és az, hogy a pároknak milyen gyakran kellene szexelniük, mindig az adott emberek sajátos igényeitől függően változik. Vannak, akik tökéletesen elégedettnek érzik magukat a néhány havonta egyszeri szexszel, míg mások ezt alapvetően szexmentes kapcsolatnak tartanák. És persze vannak, akik szeretik a szexmentes kapcsolatot, akár azért, mert az aszexuális spektrumon vannak, akár csak egyszerűen jobban szeretik így. Minden az egyéntől függ, és minden preferencia érvényes és elfogadható.

Néha az emberek úgy érezhetik, hogy nem szexelnek eleget, mert a kapcsolatukat a korábbiakhoz hasonlítják, teszi hozzá Zimmerman, de még a gyakoriság csökkenése sem feltétlenül jelenti azt, hogy baj van. "Normális, hogy idővel változik a szexuális érdeklődésünk, és kevésbé intenzív vágyat érzünk" - magyarázza. Néha egyszerűen csak egy olyan időszakban vagyunk, amikor nincs kedvünk a szexhez, és ez teljesen rendben van. Az igazi kérdés az, jegyzi meg, hogy mindkét partner egyénileg úgy érzi-e, hogy kielégítő mennyiségű szexben van része - bármi is legyen ez személy szerint az ő számára. Elégedettnek érzed magad a szexuális életeddel, ahogyan most van? A partnered elégedett?

Lapozz!

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Bed&Love
Lifestyle
A Rák úgy érzi, összefogott ellene a környezete. Napi horoszkóp!
Sztárok
Buster Keaton az amerikai némafilmkorszak neves és meghatározó képviselője volt, a hangosfilm bevezetése miatt azonban színészi pályafutása hamar megbicsaklott. Élete utolsó évei méltatlan...