Idén megtanulnak szeretni is a szexrobotok - Hamarosan átveszik a nők helyét?

Állítólag még idén piacra kerülhetnek az első olyan szexrobotok, amelyek nem csak egyedileg változtatható külsejükkel, illetve minden szexuális fantáziát kielégítő képességeikkel nyűgözik majd le a férfiakat, hanem azzal is, hogy képesek lesznek szeretetet, valamint támogatást nyújtani "felhasználójuknak". Mindez első hallásra talán jól hangzik, valójában azonban komoly veszélyeket rejthet.

Átveszik a nők szerepét a szexrobotok?

A True Companion alapító elnöke, Douglas Hines szerint még idén piacra kerülhetnek az első olyan szexrobotok, amelyek nem csak külsejükkel, valamint minden szexuális fantáziát kielégítő képességeikkel nyűgözik majd le a férfiakat, hanem azzal is, hogy képesek érzelmi támogatást és szeretetet nyújtani. Mindez szerinte azt jelenti, hogy ezekben a robotokban minden megtalálható, amit egy nőtől elvárnak a férfiak, ráadásul a kapcsolatokra jellemző kötelező kompromisszumok nélkül. Egyes kutatók szerint mindez azt jelenti, hogy néhány évtized múlva már senki nem fog azon csodálkozni, ha valaki egy robottal "jár".

Más szakértők, köztük Noel Sharkey, a Sheffield Egyetem robotika professzora azonban úgy gondolja, a szexrobotok megjelenése és elterjedése súlyos károkat okozhat a társadalomban.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Ha szeretnéd kipróbálni az online társkeresést, akkor kattints ide, és ismerd meg életed szerelmét a Femrandin!

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.

Szólj hozzá Te is!