Így legyél jó anya és vérbeli nő egyszerre

Nőnek lenni nagy kihívás. Anyának lenni óriási feladat. És még ezt a kettőt is variálnunk kell. Nem egyszerű! Viszont nem is lehetetlen. Hogyan kezdjünk neki? Hogyan vegyük rá magunkat, hogy elinduljunk a régi és új önmagunkat egyesítő úton úgy, hogy ne essünk túlzásokba? Jó lenne, ha valaki fogná a kezed? Azt nem lehet sajnos. De azt megpróbálom, hogy kendőzetlen őszinteséggel elmondom, én hogyan csinálom.

Bartha-Darabos Ivett - blogger

Személyi tréner, sportember, nő és kismama vagyok, aki utazásra hív a fitt várandósságon innen és túlra. Kérdéseitekkel megkereshettek e-mailben vagy Facebook-on is, szívesen állok rendelkezésetekre, illetve kételyekkel és ötletekkel is fordulhattok hozzám.

Első lépés

Bármilyen furcsa is, nem az edzéssel kapcsolatos az első feladat, de legalább olyan fontos! Ha lehetőséged van rá, menj el kozmetikába, vagy spa-ba pár órára. Én az otthoni verzió mellett döntöttem, míg megkértem a nagyit, hogy vigyázzon másfél órát imádott lányomra. Nincs szükséged méregdrága kozmetikumokra, a lényeg, hogy most magaddal foglalkozz picit.

  1. Tisztítás: mosdd meg az arcod, tisztítsd meg mindentől.
  2. Radírozás
  3. Pakolás: válassz két, a bőrtípusodhoz illő pakolást. Javaslom, hogy egy tisztító és egy keringésfokozó legyen, mivel a sok otthonléttől általában fakóbb a bőr.
  4. Krémezés: a szokásos krémeddel zárd a folyamatot.

Ahhoz, hogy a friss érzésed sokáig megmaradjon érdemes egy tonikot napi 3-4 alkalommal használni, vagy frissítőkendőt. Ez max 10-10 másodpercet vesz igénybe, de a komfortérzeted fényévekkel jobb lesz.

Második lépés

Moss hajat aznap, vagy az elkövetkezendő 3 napon belül. Egyszerűen megérdemled, hogy tiszta és üde légy! Gondolj bele, legalább 6-8 hete csak a babával és a háztartással foglalkozol. Szükséged van önmagadra. Ha fekete öves vagy, menj el fodrászhoz! Nyilván nem egy egész napos kezelésre, de egy festés, vagy egy hidratáló kezelés belefér. 2-3 órára hagyd a babát a nagyira, vagy vidd magaddal. Az én babám nagyon jól tűri a hangokat és leköti a sok történés. Én Karika Zsolthoz mentem, a Haj-sza szalonba, ugyanis minden lehetőség adott ahhoz emberileg és helyileg is, hogyha a szükség úgy hozza, akkor meg tudd etetni a babád. Ez csak egy tipp, de ha úgy adódik, akkor érdeklődj mindig a szalonokban, hogy van-e erre bármilyen lehetőség?

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Lifestyle
Ha eddig úgy gondoltad, hogy csak a "későn érek haza, dolgozom", vagy épp a "barátokkal leszek egész este" duma a leggyakoribb azoknál, akik megcsalják párjukat, házastársukat, akkor tévedtél.