A legfinomabb diétás mogyorókrémes süti - Tej- és gluténmentes kényeztetés

Gyengém a mogyorókém, szerintem a csoki és mogyoró kombinációjánál nem létezik jobb. Korábban már készítettem házi mogyorókrémes, sütés nélküli tortát, de most valami mással próbálkoztam. Piskótába tettem a mogyorót és a tetejét bevontam csokikrémmel és pörkölt mogyoróval. Isteni lett próbáljátok ki, nekem jelenleg ez az új kedvencem. Reggelire vagy délutáni kávé mellé is kiváló. Sütőformám 18x30 cm-s, a hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet.

Mogyorókrémes sütemény

Előkészület: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Hozzávalók a piskótához:

  • 20 dkg törökmogyoró
  • 3 ek. kókuszzsír
  • 2 db m-es tojás
  • 4 ek. kókuszvirág cukor
  • fél tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. gesztenyeliszt
  • 1 ek. nyílgyökérpor
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A mogyorót sütőben megpörköljük (kb. 10 perc), picit hűlni hagyjuk, majd átrakjuk az egészet egy konyharuhába. Összefogjuk, mintha egy batyu lenne, és a másik kezünkkel morzsolgatjuk (ezáltal leesik a mogyoró héja). Nem baj, ha marad rajta egy kicsi, de ha nagyon precízek akarunk lenni, kézzel még lemorzsolgathatjuk a maradék darabokat.

Áttesszük az aprítógépbe és durva darabosra aprítjuk. Kiveszünk belőle kb. 3 ek.-al (ezt fogjuk a tetejére szórni), majd hozzáadjuk a 3 ek. olvasztott kókuszzsírt és tovább aprítjuk krémes állagúra.

Lapozz, a recept a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Utazás
Ha imádod a hamisítatlan mediterrán hangulatot, az autentikus természeti környezetet, a történelmet és a tengerpartot, akkor számodra gyerekjáték lesz a megfejtés!
Lifestyle
Sokan nem is tudják, de egy ártalmatlannak tűnő szokással gyakorlatilag megágyaznak a penésznek a fürdőszobában - ha te is gyakran elköveted ezt a hibát, akkor itt az ideje, hogy változtass a bevett...
Sztárok
Bár Harry és Vilmos kapcsolata egy ideje már mélyponton van, ennek ellenére a herceg még mindig gondol bátyja családjára, és bevallotta, hogy bizony vannak aggályai Sarolta és Lajos jövőbeli szerepe...