Mogyorós csoki mousse: csak összeturmixolod és kész is

Pikk-pakk megvan ez az édesség, csak be kell dobálni mindent a turmixgépbe és már készen is van.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!

Mogyorós csoki mousse

A csoki és mogyoró mániámat már korábban is említettem. Most ismét ehhez a kombinációhoz nyúltam, valami édességre vágytam és pont ez volt otthon, így hát elkészítettem a mogyorós csoki mousse-t. Pikk-pakk megvan, csak be kell dobálni mindent a turmix gépbe és már készen is van. Én a tetejét durvára vágott pirított mogyoróval díszítettem, de nagyon jó lehet bármilyen gyümölccsel is. Szerintem ez az adag simán elég 4 főre mert elég tömény és képtelenség sokat enni belőle.

Hozzávalók

  • 1 bögre mókusmogyoró
  • 2 dl kókuszkrém (cocomas)
  • 4 ek. olvasztott extraszűz kókuszzsír
  • 2 ek. agavé vagy más édesítő
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

  1. A mogyorót sütőben megpirítjuk és meghámozzuk, hagyjuk kihűlni.
  2. Az összes hozzávalót beletesszük egy turmixgépbe és addig aprítjuk még jó krémes állagot nem kapunk.
  3. Tetejét durvára vágott mogyoróval vagy gyümölccsel díszítjük.

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.

Még több ehhez hasonló, könnyed receptért kattints a következő oldalra!

Leadfotó, fotó: Miklós Glória

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!