Chai latte ízesítésű chia puding - Szuperétel, ami erősíti a szervezetet
Aki hozzám hasonlóan szereti a chai latte-t, az imádni fogja ezt a desszertet is. A mandulatejet kakaóval és őrölt tea masala fűszerkeverékkel ízesítettem, melynek összetevői a feketebors, fahéj, gyömbér, kardamom, szegfűszeg, szerecsendióvirág. A Lehel piacon a földszinti keleti fűszereket árusító boltban szoktam venni (20 gr, 190 forint), de biztos sok más helyen is lehet kapni. A puding tetejét gránátalma szemekkel díszítettem. Mikor chia pudingot készítünk, az a tapasztalatom, hogy 1 dl folyadékhoz kb. 1,5 ek. chia magot érdemes adni akkor lesz jó állagú.
Miklós Glória - gasztroblogger
A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!
Chai latte ízesítésű chia puding gránátalmával
Hozzávalók: (1 adaghoz)
- 3 dl növényi tej (nálam mandulatej)
- 1,5 kk. őröl tea masala fűszerkeverék
- 1 ek. jó minőségű cukormentes kakaópor
- 4,5 - 5 ek. chia mag
- kb. 2 ek. agavé szirup vagy más édesítő
- fél gránátalma pucolva
Elkészítése:
A tejet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk az agavé szirupot és hűlni hagyjuk. Mikor már langyos, hozzákeverjük a chia magot és állni hagyjuk kb. 5 percet. A magok elkezdenek megduzzadni, még egyszer jól megkeverjük és átöntjük egy pohárba. Letakarjuk a tetejét és berakjuk egy éjszakára a hűtőbe, másnap a tetejét gránátalma magokkal díszítjük és fogyaszthatjuk is. Ha nem tudjátok, hogyan kell egyszerűen gránátalmát pucolni itt megtaláljátok.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.