Olasz, fűszeres gesztenyetorta - Könnyű és gyors

A Castagnaccio egy klasszikus őszi toszkán édesség, melynek receptjére a pinteresten keresgélve akadtam. Kíváncsi voltam mi fog kisülni belőle, mert sem rozmaringot sem fenyőmagot nem használtam még süteményhez, valamit tojás sem kell bele, zsiradék is csak minimális. A végeredmény meglepően jó lett, bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a különlegességeket, és nem utolsó sorban gyors és könnyű finomságra vágyik. Frissen fogyasztva a legjobb. A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem, tortaformám 20 cm-s átmérőjű.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet.

Castagnaccio – Toszkán gesztenyetorta

Előkészület: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Hozzávalók:

  • 2 bögre meleg víz
  • 1,5 bögre gesztenyeliszt
  • 3 ek. extra szűz olíva olaj
  • 1/3 bögre durvára vágott dió
  • 1/2 bögre mazsola (én arany mazsolát használtam)
  • 1/3 bögre fenyőmag
  • 1 ek. friss rozmaring levél
  • 1 ek. kókuszvirág cukor
  • csipet só

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük (190 fok, légkeverés). A mazsolát beáztatjuk 10-15 percre forró vízbe, majd leszűrjük és kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. A gesztenyelisztet szűrőn átszitáljuk, majd összedolgozzuk a 2 bögre meleg vízzel. Hozzáadjuk a 2 ek. olajat, a sót és a mazsolát majd alaposan összekeverjük egy spatulával. Átöntjük egy sütőpapírral kibélelt formába, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval, a fenyőmaggal, a rozmaring levelekkel, kókuszvirág cukorral és a maradék 1 ek. olíva olajjal (a magokat és a rozmaringot óvatosan nyomkodjuk a tésztába) majd berakjuk sütőbe és 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Ez süti alapjáraton nem túl édes, úgyhogy aki édesebb szájú tegyen még bele kókuszvirág cukrot.

Lapozz, még több egészséges receptért!

Oldalak

Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.
Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...