Egészség

Teniszkönyökre, golfkönyökre kevés ennél jobb gyógymód létezik

Az alkar és a könyök megerőltetése, erős fizikai igénybevétele gyakran vezet fájdalmas mozgásszervi probléma kialakulásához. A legtöbb esetben ilyenkor teniszkönyök vagy golfkönyök alakul ki, ami akár elhúzódó, makacs panaszokkal is járhat. Sokan fel is adják a sok hetes szenvedés után, és inkább megpróbálnak együtt élni a fájdalommal. Ez azonban nem megoldás! A fájdalmat gyulladás okozza, ami krónikussá válva a szervezet egészére veszélyes lehet!

Dr. Moravcsik Bence Balázs - ortopéd, traumatológus szakorvos, gerincgyógyász

Már gimnazistakánt elköteleztem magam a gyógyítás mellett. Hiszem, hogy a páciens bizalmának elnyerése a legfontosabb, hiszen az együttműködése nélkül a gyógyulás is tovább tart. Nagy hangsúlyt fektetek a kölcsönös párbeszédre, a közérthető kommunikációra. Az emberi testben minden mindennel összefügg, ezért a mozgásszervi panaszok felderítése mellett a pszichét sem hagyom figyelmen kívül. Kérdésed van? Ide kattintva tudsz segítséget kérni!

Egyszerű, mégis összetett a probléma

Nézzünk egy kicsit a probléma mögé. A teniszkönyök és golfkönyök néven ismert panasz oka általában izom eredetű. Szóba jöhet a megerőltetés, húzódás, izomrövidülés, melynek kezelése szükséges a panasz megszüntetéséhez. Ugyanakkor a gyulladás a könyök külső oldalán (teniszkönyök), vagy belső oldalán (golfkönyök) jelentkezik. Ennek oka, hogy az izom csonthoz való tapadási felszíne gyullad be. Ezt a gyulladást szintén kezelni kell, azonban nem elég önmagában erre koncentrálni. Összefoglalva, a könyöknél jelentkező gyulladás mellett az izomprobléma megszüntetése is szükséges a gyógyuláshoz.

A probléma egyszerűnek tűnik, mégis összetett. Ezért a megoldást is komplexen kell kezelni. A könyökfájdalom nehezen gyógyul, és sok esetben visszatér, de van rá megoldás. Speciális terápiával megszabadulhatunk a mindennapi szenvedéstől!

Mi a megoldás? Lapozz!

Fotó: 123rf.hu

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.