Lifestyle

Lehull a lepel a Rubik-titokról

Mert történetekre gyereknek és felnőttnek egyaránt szüksége van.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

A messzehírű magyar csodakocka

A világ egyik leghíresebb játékát, a Rubik kockát 1974-ben találta fel Rubik Ernő. Már majdnem 50 év eltelt azóta, hogy az akkor 30 éves építész egy geometriai problémára kereste a megoldást, és szinte véletlen feltalált valamit, ami azóta világjelenséggé vált. Volt a Times magazin címlapján, rengeteg hollywoodi moziban játszanak vele a színészek, egy ikon lett, ami az intelligencia jelképe. Most végre rászánta magát, hogy Mi kockánk címmel megírja a találmányához való viszonyát. Arról, hogy miért csak most döntött úgy, hogy ideje írásban emléket állítani ennek a siker sztorinak, arról már ő mesél a könyvbemutató helyszínén. Szűts Dániel a műsor zenei- és utómunka szerkesztője élete meghatározó könyveiről mesél. Szabados Ági ezen a héten Szederkényi Olga: Irodalmi popikonok című könyvét ajánlja.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Rubik Ernő - A mi kockánk

  • Hugh Lofting - Doktor Dolittle

  • Jack London - A vadon szava

  • Sue Townsend - Adrian Mole titkos naplója

  • F. M. Dosztojevszkij - Bűn és bűnhődés

  • Dragomán György - A fehér király

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.