Lifestyle

Mindenkinek megvan a saját meséje

Mert történetekre gyereknek és felnőttnek egyaránt szüksége van.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

A mese gyógyító ereje

Boldizsár Ildikó, magyar szerkesztő, mesekutató, író, kritikus, esszéista, etnográfus, meseterapeuta; a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalkotója, és létrehozta a Fabuláriumot, a tértől és időtől független tudástárat, amelynek ő a szellemi vezetője. Saját elmondása szerint: „Mindazt, amit a világról gondolok, történeteken keresztül tudom legpontosabban elmondani. Nagyon szeretek írni. Kézzel írok, s minden kézirathoz egy különleges füzetet választok.”Az immár kilencedik kiadásnál tartó Meseterápia – Mesék a gyógyításban és a mindennapokban című könyve részletesen bemutatja e terápiás eljárás lényegét, működését, valamint a mesék lehetséges szerepét a mindennapokban és az oktatásban.Több mint harminc önálló kötete és mesegyűjteménye jelent meg.

Agatha Christie sokak számára egész életükben meghatározó lehet. Nincs ez másként Takács Nóra szépségszakértő műsorvezetővel sem, akinek gyerekkora óta fontos olvasmány például a Tíz kicsi néger. Agatha Christie írásai azóta is végigkísérték egész életét, együtt nyomoz a detektívekkel. Szabados Ági ezen a héten is ajánl egy letehetetlen olvasmányt.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Boldizsár Ildikó - Hamupipőke Facebook-profilja

  • L. Frank Baum - Oz, a nagy varázsló

  • Agatha Christie - Tíz kicsi néger

  • Arthur Brand - Hitler ​lovai

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...