Szilvás-ragacsos csirkeszárnyak-ahogy még nem próbáltad

Sokak kedvence a sült csirkeszárny. Én most felturbóztam szilvával, fügével és még egy különleges burgonyapürét is készítettem mellé.
Próbáltátok már így?

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Szilvás-ragacsos csirkeszárnyak

Hozzávalók:

Szilvás Pác:

  • 6 db csirkeszárny
  • 6 darab érett szilva
  • 1 gerezd friss fokhagyma
  • szegfűbors
  • 5 ek. szilvalekvár
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. balzsamecet
  • 3 ek. ketchup
  • 1 ek. chili szósz
  • 1 ek. barnacukor
  • fél citrom leve
  • 2 cikk gyömbér
  • 2 db füge
  • 5 szem csillagánizs
  • 1 szál chilipaprika
  • méz

Burgonyapüré:

  • 100 dkg burgonya
  • 90 g puha vaj
  • fél dl tej
  • 15 dkg szalonna
  • 10 szem aszalt datolya

Elkészítés:

Csirkeszárnyak:

1. A húson és a mézen kívül, összeturmixolunk mindent egy tálban.

2. A húsokat egy nagyobb tálba tesszük, majd nyakon öntjük a szilvás szósszal.

3. A tálat letakarjuk egy átlátszó fóliával, és min. 2 órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőben.

4. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pácolt csirkét, és 180 fokon 30 percig sütjük.

5. 30 perc letelte után megkenjük mézzel a csirkeszárnyakat, és további 220 fokon, 10-15 percig ropogósra sütjük.

Datolyás-baconos burgonyapüré:

1. A burgonyákat megmossuk, majd meghámozzuk, és azonnal hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg mind elkészül.

2. A burgonyaszemeket azonos nagyságú darabokra vágjuk, és forrásban lévő, sós vízben, közepes lángon, fedő alatt 20-25 perc alatt puhára főzzük.

3. A fazekat levesszük a tűzről, a burgonyát leszűrjük, majd visszaöntjük a fazékba, és burgonyanyomóval sima pürévé törjük.

4. A tört burgonyát előbb a vajjal, majd a tejjel alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk a pürét, és szükség esetén ízesítjük sóval, illetve belekeverjük a felkockázott datolyát és a lepirított bacon-t, amit szintén kockákra vágunk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!