Spenótos-csirkés tortilla és Céklás-lazacos tortilla

Színes, ínycsiklandó házi tortilla, isteni finom töltelékekkel!
Ti milyen variációkban készítenétek el?

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Spenótos-csirkés tortilla és Céklás-lazacos tortilla

Hozzávalók:

Tortillák:

  • 210 g liszt
  • ½ tk. só
  • ½ tk. kömény
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g baby spenót /100g cékla püré
  • 3 ek. olaj

Spenótos-Csirkés Tortilla Tölteléke:

  • 1 db csirkemell filé
  • só, bors
  • 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga )
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • 2 ek. olívaolaj
  • 4 ek. natúr joghurt

Céklás-Lazacos Tortilla Tölteléke:

  • 200g krémsajt
  • 1 szál újhagyma
  • 0,5 csokor kapor
  • 0,5 citrom leve
  • 200g füstölt lazac (szeletek)

Elkészítés:

Tortillák:

1. Spenótos tortilla (céklás ugyanez, csak céklával): Forraljunk fel vizet egy lábasban, majd 2 percre tegyük a spenótot a forrásban lévő vízbe, addig amíg kicsit megfonnyad.

2. Szűrjük le a spenótot és tegyük át jéghideg vízbe.

3. A spenótot helyezzük egy mélyfalú edénybe, adjunk hozzá 2 ek. vizet és pürésítsük.

4. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, tegyük bele a sót, köményt, cayenne borsot és a sütőport. Keverjük össze.

5. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a pürésített spenótot és 3 ek. olajat.

6. Kézzel gyúrjuk egy kicsit és adjunk hozzá még 2 ek. olajat.

7. A tésztának ruganyos állagúnak kell lennie, így ha szükséges vagy túl száraz a tészta, öntsünk hozzá olajat, addig míg a kívánt állagot el nem érjük.

8. Ha kész a tésztánk, takarjuk le folpackkal és hagyjuk pihenni 15-20 percig.

9. Ha a tészta pihent, osszuk 4 egyenlő részre, formáljunk belőlük gombócokat és egy sodrófa segítségével, lisztezett deszkán, nyújtsunk belőlük körlapokat.

10. Melegítsünk elő egy serpenyőt közepes hőfokon és egyesével süssük ki a lapokat, oldalanként kb. 2-2 percig, amíg kis barna hólyagocskák nem keletkeznek rajta.

11. Miután megsütöttük a tortilla lapok mindkét oldalát, kenjük át egy kicsit olajjal, hogy puha maradjon.

Csirkés töltelék:

1. A csirkemellet és a paprikákat vágjuk fel vékony csíkokra.

2. Melegítsük fel egy serpenyőben az olívaolajat és tegyük bele a csirkecsíkokat. Sózzuk, borsozzuk.

3. Ha lepirultak a csirkék, szedjük őket egy külön tálba és keverjük hozzá a joghurtot (vagy tejfölt). A paprikákat tegyük abba a serpenyőbe, amiben a csirkét sütöttük és kicsit pirítsuk meg őket.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!