Céklás- diós mártogató

Szeretitek a céklát?
Én imádom minden variációban és most egy egyszerű, nagyszerű mártogatóst készítettem belőle!
Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Céklás- diós mártogató
Hozzávalók:
Céklás- diós mártogató:
- 0.5 kg sült cékla, nagyobb darabokra vágva
- 0.5 csésze dió, finomra vágva
- 2 evőkanál kapor, apróra vágva, plusz a tálaláshoz
- 2 evőkanál creme fraiche, plusz a tálaláshoz
- 1 teáskanál körte gyümölcsecet
- 1 teáskanál dióolaj
- 0.5 teáskanál köménymag, pirítva, plusz a tálaláshoz
- só, bors
Elkészítés:
1. A céklát 190 fokon, egy óra alatt megsültjük, majd nagyobb kockákra vágjuk.
2. Az egész köményt egy serpenyőben megpirítjuk.
3. Egy aprítóban összekeverjük az alapanyagokat.
4. Tálaláskor kaporral, pirított köménnyel és dióval díszítjük. Csíkokra vágott zöldséggel kínáljuk.






























