Almás rukkola saláta, ropogós baconnel és tükörtojással

Tavaszi vitaminbomba! Fehérje és sok-sok szép és finom gyümölcs, próbáljátok ki!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Almás rukkola saláta, ropogós baconnel és tükörtojással

Hozzávalók:

  • 7 dkg rukkola
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 2 közepes alma
  • 4 csík bacon
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 ek szójaszósz

Elkészítés:

A rukkolát megmossuk, két tál között elosztjuk. A sajtot lereszeljük, a rukkolára helyezzük. Az almát apró kockákra vágjuk és a rukkolára szórjuk.

Egy felforrósított serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük a tojást és a bacon szeleteket. Az olívaolajat és a szójaszószt egy kézi habverő segítségével homogén állagúra keverjük, majd ráöntjük a salátánkra.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!