Palackozott vizelet és használt gyantacsík a repülőn - A stewardess legundorítóbb élményei

Mivel légiutas-kísérőként nagyon sok emberrel találkozom nap mint nap, a nagy számok törvénye alapján mindig belefutok egy-két meghökkentően pofátlan utasba. Vagy tényleg ennyire tudatlanok, vagy teljesen semmibe veszik a privát szférát, az etikettet és a jó modort. Az is lehet, hogy a sárgaházból szabadultak fel egyenesen a gépre, nem is kétséges.

Nóra - légiutas-kísérő

Sziasztok, Nóra vagyok, légiutas-kísérő. Soha nem akartam stewardess lenni, az élet mégis a felhők fölé sodort. Sok év és még több élmény után úgy döntöttem, blogot indítok, hogy lerántsam a leplet e rejtélyes és félreértett szakma titkairól. Tarts velem, garantáltan első osztályú kalandok várnak rád!

A stewardess nem a rabszolgád

Ha fapados légitársasággal utazol, a jegy nem tartalmazza a gépen való fogyasztást, tehát ha szerviz közben fogyasztani szeretnél, ahhoz ki kell nyitni a pénztárcát, ami csupán pár eurós többletköltséget jelent. Itt mellesleg megjegyezném, hogy a nemzetközi vonatokon sokkal drágábbak az eladásra kínált termékek, tehát nem kell eget verő összegekre gondolni. Ennek ellenére a kedvencem, mikor a 12 órára feladott 2 literes személyzeti vizemből kunyerálnak, csak hogy spóroljanak pár száz forintot, de volt már olyan is, hogy kérdés és engedély nélkül lelkesen kortyolgattak is belőle. Tényleg itt tartunk? Most szólok: száj és körömfájásom, fertőző májgyulladásom és ajakherpeszem is van és rendszeresen belenyálazok a vizembe.

A másik nagyon kedves dolog, mikor londinernek néznek, és beszállítás alatt a folyosó közepén hagyják a gusztustalanul nehéz bőröndöket, hogy "majd a sztyuárdessz felteszi". Hát a sztyuárdessz nem teszi fel, mert nem hordár, nem súlyemelő és nem a rabszolgád. Maximum segítünk helyet keresni a kalaptartóban, ha más elsődleges prioritású feladat már nincs a listán. Amúgy is rendszerint ezt öltönyös, jól megtermett férfiak szokták mondogatni. Szégyenteljes, uraim!

Annak, hogy az utas a fedélzeten kifejezze kívánságait és igényeit, nagyon sok kulturált módja van. Ezek közé határozottan nem tartozik a csettintgetés, bökögetés, ruhának a húzogatása és a "Héé!" és hasonló szavak odaböfögése. Ha véletlenül ezekre a jelekre a légiutas-kísérő nem reagálna, érdemes egy másik, kellemesebb jelzést használni. Nagyon szívesen ajánlom az érdeklődők számára az "Illem, etikett, protokoll" című könyvet elolvasásra.

Fotó: airsource-partners.com

Oldalak

Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...