Mi tesszük kegyetlenné a saját világunkat - Pedig ha így viselkednénk, boldog életet élhetnénk

Hányszor hallom ezt a keserű megjegyzést: milyen kegyetlen világban élünk! És látom a sok bólogatást: igen-igen, milyen igazad van, milyen kegyetlen ez a világ! És persze mindenki szörnyen érzi magát, miután sikerült jól megerősíteni a világ kíméletlenségének gondolatát. De valóban kegyetlen lenne „A” Világ?

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Világok a világban

Tudod egyáltalán, hogy mekkora a világunk? Hol az eleje és hol a vége? Senki nem tudja ezt, és azt sem, mi mindent tartalmaz ez a hatalmas világegyetem. Mégis tudni véljük, hogy kegyetlen. Ismerünk magunk körül pár bolygót, tudunk egy „közelben” lévő másik galaxisról, az Androméda-ködről, amely 2,5 millió fényévnyire van csak a mi Tejútnak nevezett galaxisunktól, amiben egy kis homokszem a Föld. És végtelen számú galaxis van a világegyetemben! Milyen kicsi, apró részt látunk a gyönyörű, hatalmas teremtésből!

És nézzük a mi kis mikrovilágunkat, a Földet: rengeteg ország, kultúra található rajta, emberek, akik ugyan mind földi emberek, de elmondható, hogy egy másik világban élnek. Azután megnézhetjük kicsi országunkat is: egy fővárosi milyen más világban él egy kicsi faluban élő emberhez képest, és ha tovább bontjuk, én egy teljesen más világban élek a szomszédomhoz képest. Minden ember egy külön világ, még ha lehetnek is hasonlóságok másokkal, tökéletes egyezés nincsen.

Mindig elgondolkodom, amikor az emberek ilyen kijelentéseket tesznek, hogy milyen kegyetlen a világ, akkor vajon a világ melyik aspektusára gondolnak? Melyik volna kegyetlen a fentiek közül?

Az enyém biztosan nem. Persze, értem, mire gondolnak ilyenkor: a jelenlegi földi, emberi világunkra, a korra, amelyben élünk és annak jelenségeire. De ha ezt is jobban megfigyeled, ez sem ilyen, vagy olyan egyértelműen, hanem színes, sokféle. Van benne minden. Élhetsz itt úgy, mint a mennyországban, de úgy is, mint a pokolban. Vagyis kell, hogy legyen választási lehetőség. Amelyik arculatára összpontosítasz, az fog felerősödni, és a valóságoddá, a világoddá válni.

Így élhetsz egy szép és kegyes világban akkor is, ha körülötted sokan a másik arculatot választják. Nagyon egyszerűen, a tudatunk fókuszával választunk. Fizikai testünk szintjén is létezik a fókuszált mellett a periférikus látás, így van ez elménk működésével is, tehát amellett, hogy a szépre figyelünk, azt preferáljuk – érzékeljük a sok más dolgot magunk körül, tudjuk, mi minden van még – de nem fordítjuk rá figyelmünket.

Hogyan tudod megváltoztatni a világot? Olvasd tovább a következő oldalon!

Fotó: intentblog.com

Oldalak

Lifestyle
Arról korábban már mi is beszámoltunk, hol érdemes elhelyezned a routert az otthonodban, ha a lehető leggyorsabb internetre vágysz, most azonban azt is eláruljuk, melyik az a három hely, ahová...
Sztárok
Ha rajongsz a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek fősodorbeli amerikai filmjeiért, akkor a kisujjadból kell kiráznod a megfejtést!
Sztárok
Szinte kötelező program volt a magyarok életében hétvégente a tévé elé ülni és Már megint Malcolmot nézni. Az egykor cuki kisfiú szívdöglesztő pasivá érett Frankie Muniz, aki meglepő karriert...