Nem mindegy, hogyan gyakorlod a pozitív gondolkodást - Így csináld, hogy valóban hatásos legyen!

Nagyon sokunkat foglalkoztató téma mostanában az úgynevezett pozitív gondolkodás, és az erre való tréningezés. Felismertük, hogy ennek milyen nagy jelentősége van az életünkben, és sokkal több múlik rajta, mint azt valaha gondoltuk volna. Mit lehet elhibázni a pozitív gondolkodás gyakorlása során, és hogyan kell helyesen "csinálni", ha valóban változást akarunk elérni? Olvass tovább!

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

A gondolatokból születnek az érzések

A különböző tanítók és trénerek egybehangzó magyarázata szerint a gondolatok irányultsága rendkívül fontos, ezekből születnek ugyanis az érzéseink, az érzéseink hatalmas mentális energiája által pedig megteremtődik a valóságunk. Negatív, önbizalomhiányos, félelmekkel teli gondolatokkal és érzésekkel nem tudjuk megvalósítani még a kisebb álmainkat sem, nemhogy a nagyratörőeket. Igazából csak csodálkozunk, miért üldöz a balsors…

Ebből következik, hogy az első, amit hatalmunkban áll megváltoztatni, a gondolat. Ha kitartóan és következetesen csináljuk, megváltozik a gondolkodásmódunk, és azt vesszük észre, hogy már sokkal békésebbek vagyunk mindennel kapcsolatban, ami korábban feldúlt, rossz érzéseket keltett bennünk. Pedig a külvilágunk még meg sem változott, csak bennünk, belül történt valami. Nagy jelentősége van tehát annak, hogy megpróbáljuk-e irányítani a gondolatainkat, vagy hagyjuk őket sodródni a megszokott – esetleg nagyon negatív – medrükben.

A pozitív gondolkodás erőltetése káros is lehet

Sokan elkeserednek, amikor kitartóan gyakorolják ezt, és mégis elönti őket valami fájdalmas érzés, félelem, bánat, kishitűség - bármi, amit a negatív oldalhoz sorolunk. Ilyenkor nagyon fontos, hogy semmit se erőltessünk! A pozitív gondolkodás erőltetése is lehet káros, ha az ilyenkor felbukkanó negativitást minden áron el akarjuk fedni vele. Ilyenkor jön létre az elfojtás, besöpörjük a szőnyeg alá a rossz érzést, és kifelé mosolygunk - hiszen mi pozitív emberek vagyunk. Legyünk inkább természetesek és őszinték, fogadjuk el mindig AZT, AMI VAN - ez legyen az alapállás.

Vonatkozik ez az aktuális külső és belső világunkra egyaránt. Aminek ellenállsz – az felerősödik. Hallottuk ezt már sokszor, és bizony így van. Amikor azt tapasztalod, hogy minden igyekezeted ellenére jön egy negatív hullám belül az érzelmi-gondolati életedben, akkor ne állj ellen, ne tagadd el, csak engedd át magadon ellenállásmentesen. És közben tudd, hogy ez csak egy hullám, ami ahogy jött, úgy megy - és ismét tudod gyakorolni a pozitív megerősítéseket. Azt fogod észrevenni, hogy ezek a hullámok egyre kisebbek lesznek, és egyre ritkábban jönnek.

Fotó: pixhome.blogspot.jp

Oldalak

Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Sztárok
A Nemzet Színésze - aki április 15-én ünnepelte 90. születésnapját - mérhetetlenül büszke két unokájára, Bencére és Enikőre.