Tanulj meg a pozitívumokra fókuszálni! Amire nézel, fel fog erősödni

A pozitív gondolkodásra való tréningezés alapvető eleme figyelmünk fókuszának irányítása. Sajnos észre sem vesszük a mindennapjainkban, milyen sok megrögzött, rossz mentális szokásunk van!

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Könnyen ördögi körbe kerülünk, ha nem figyelünk oda

Egyik ilyen észrevétlen szokás lehet a negatívumokra való fókuszálás, aminek az a következménye, hogy tényleg egyre sötétebben látjuk mind a saját életünket, mind a világ helyzetét és rengeteget fogunk aggódni, panaszkodni. Ezzel természetesen egy ördögi körbe taszítjuk magunkat, mert azon túl, hogy nagyon fontos, minek szentelünk figyelmet az életünkben, ugyanilyen fontos az is, hogy hogyan beszélünk, hogyan éljük meg és interpretáljuk az élményeinket. A beszéd ugyanis a külső megerősítése a bennünk lévő mentális állapotnak, gondolatainknak, érzelmeinknek. Mondhatnánk, hogy ezzel némiképp “kőbe véssük” a tendenciákat, hiszen minél többször adjuk elő az adott dologhoz kapcsolódó negatív magyarázatainkat, annál erősebb és erősebb lesz.

Így borítjuk a saját fejünkre a szemetes kosarat, amitől azután még szerencsétlenebbnek érezzük magunkat, még jobban megerősödnek bennünk a negatív érzések, és igazolva látjuk kijelentéseinket. De ez nem tőlünk független folyamat! A saját belső mentális életünk hogyan lehetne az? Azt mi teremtjük minden egyes gondolattal – ha tudatosak vagyunk, ha nem. Aki ezt megérti, örökre abbahagyja a külvilág hibáztatását és felvállalja a felelősséget valósága megteremtéséért.

Mit tehetünk azért, hogy ez megváltozzon? Olvasd el a következő oldalon!

Fotók: pinterest.com, dailytalk.in

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.