Sokkal többet elárul rólad a testtartásod, mint gondolnád

Testtartásunk, gesztusaink híven tükrözik a lelkiállapotunkat, és azt is, hogy mennyire vagyunk domináns, magabiztos személyiségek. Vagy épp az ellenkezője. De ez utóbbi esetben sem kell elkeseredned, olvasd el, miért!

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Figyeld meg, most éppen hogyan „tartod” magad?

Össze van esve a gerinced, a lábaid behúzod, esetleg lehajtod a fejed? Vagy hátradőlsz székeden és nyitottan, lazán helyezkedsz el? A testbeszéded elárulja, hogyan érzed magad a bőrödben, az emberek közötti társas együttlétekben, és az élet minden szituációjában. Lehet, hogy kellemetlenül, vagy primitíven hangzik, de úgy ahogy az állatvilágban, mi emberek is 2 csoportra vagyunk oszthatóak eszerint: dominánsakra és dependensekre. Úgy megszoktuk ezeket a működéseket, hogy a személyiségünk részévé vált, és automatikusan felvesszük ezeket a szerepeket, bárhová kerüljünk is.

Az egyensúly érdekében az válik hasznunkra, ha minél inkább a középpont felé mozdulunk el. Bár úgy tűnik, egy domináns ember jobban boldogul a világban, ez csak rövidtávon van így. Ha közéjük tartozol, számodra is fontos a harmonikus működés kifejlesztése, mert lehet, hogy szükségtelenül elnyomsz másokat, és például a kapcsolataid szenvednek kárt emiatt.

Viszont abban egészen biztosak vagyunk valamennyien, hogy a kicsi önbizalommal rendelkezők kevésbé boldogulnak az életben, és valóban kulcsfontosságú képességről van szó. Ha már a személyiséged részévé is vált az alacsony önértékelés, és ez megmutatkozik a testbeszédedben is – ne keseredj el! Egyszerűen elkezdhetsz változtatni rajta!

Hogy hogyan? Lapozz, hogy megtudd!

Fotó: wisdomhealingcenter.com

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.