4 gyakorlat, ami segít elfogadni a jelenlegi helyzetedet - Minden nehézséggel együtt

Hogyan lehetnénk képesek mégis az itt-és-most elfogadására, amikor nehézségeken megyünk keresztül? És ez nem fogja-e azt jelenteni, hogy fixáljuk problémáinkat, és gátoljuk a megoldásukat?

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Nem, épp ellenkezőleg történik

Ha elfogadod az itt-és-mostot, és nem hadakozol ellene, az nem azt jelenti, hogy megáll az életed, vagy le kell mondanod a vágyaidról. Az elfogadás nem beletörődés, és ilyenkor is fontos megtalálni azt a pozitívumot, amibe az elménk kapaszkodhat, és elkezdhetünk lassan másképp tekinteni ugyanarra a helyzetre. Kevésbé kétségbeesetten, mérgesen vagy elutasítóan. Ez a belső állapot lesz ugyanis, amiből elkezdődhet majd életünk rendeződése. Az elkeseredés vagy más negatív érzelem által vezérelt cselekvések a nehezünkre is esnek, és nem hoznak megoldást. Az alábbi 4 gyakorlat segíthet elfogadni a jelent.

1. Az Élet folyamatos változás

Az egyik nagy erejű segítő gondolat az, hogy mindig egy folyamatban vagyunk benne, a helyzet nem bebetonozott, előbb-utóbb változni fog. Viszont ami történt, megtörtént, minél hamarabb tudod békével elfogadni, annál hamarabb jelennek meg életedben a megoldások.

Például nehézségeket élsz meg a munkahelyeden, legszívesebben azonnal felmondanál, de nem teheted meg, mert a családodnak szüksége van a keresetedre. Úgy érzed, satuba kerültél, ami csak szorít rendületlenül és nincs kiút. Pedig van, de nem a külvilágban fogod először megtalálni. Az elkeseredés helyett gondolj inkább arra, hogy egy folyamatosan változó valóság vesz körül, ez hatalmas reménységet ad. Ezért az elfogadás mellett ne is tulajdoníts túl nagy jelentőséget annak, amiben éppen vagy. Tudd belül, hogy közeleg a változás, ami kilendít belőle. Persze, ha magadban folyton ugyanazokat a keserű gondolatokat forgatod, azzal némiképp valóban rögzítheted rossznak megélt helyzeted. Ezért fontos, hogy ne rugózz azon, miért olyan rossz, amiben éppen vagy!

Lapozz, és tudd meg, milyen gyakorlatok vannak még!

Kép: padma

Oldalak

Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.
Lifestyle
Kíváncsi vagy honnan ered a babona és miért pont 7 év balszerencsét hoz rád? Akkor olvass tovább!