Karácsonyi jutalomfalatok, hogy a kis kedvencek is élvezzék az ünnepeket - Mogyoróvajas-parmezános süti csontok

A karácsony a szeretet ünnepe, ezért ilyenkor a család minden tagját szeretném meglepni valamivel. Mindig is volt a környezetünkben kutya, így kiskoromban szomorkodtam, hogy ők miért nem kapnak ilyenkor ajándékot. Idén úgy döntöttem, hogy finom jutalomfalatokkal lepem meg a családi kedvenceket, amiért biztosan nagyon hálásak lesznek majd! Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Mogyoróvajas-parmezános süti csontok, hogy a kis kedvenceknek is boldog legyen a karácsony

Hozzávalók
(Mennyiség: 6 db 12 cm-es , vagy 12 db 7,5 cm-es süticsont)
- 130 g teljes kiőrlésű liszt
- 30 g finomszemű zabkorpa
- 20 g reszelt parmezán
- ½ ek. sütőpor
- 1,2 dl csirke alaplé
- 125 g mogyoróvaj
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Majd tegyük félre. Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, a zabkorpát és a sütőport. Keverjük hozzá a mogyoróvajat és a csirke alaplevet. Addig keverjük a masszát, míg egybeáll. Gyúrjuk össze alaposan, 2-3 percig.
2. Nyújtsuk ki a tésztát egy 24 cm átmérőjű körre. A vastagsága 2 cm legyen. Használjunk csont formájú süti szaggatót a formázáshoz. (Nekem nem volt és egy papírlapot vágtam ki csont formára és azt helyeztem rá a kinyújtott tésztára.) A kiszaggatott sütiket tegyük rá a sütőpapírra.
3. 20 percre tegyük a sütőbe a tepsit, amíg a süticsontok megsülnek. Kivéve a sütőből, reszeljünk rá parmezán sajtot. Mielőtt odaadjuk a kutyusunknak, előtte várjuk meg míg lehűl a süti.
Nem csak a kutyusoknak jár a kényeztetés! Készültünk még két szuper karácsonyi recepttel, hogy a gazdik is élvezhessék az édes ünnepi perceket! Kattints a következő oldalra!