Spenótos tortilla - Egy falat Mexikó

Aki egy kis újdonságra vágyik a téli időszakban és szereti a mexikói hangulatú ételeket, az mindenképp próbálja ki ezt a spenótos tortillát! Most trikolor paprikás- csirkemellel töltöttem, mellé pedig egy ellenállhatatlan, tejfölös mártogatóst készítettem. Próbáljátok ki Ti is!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Spenótos tortilla - Hozzávalók:

Spenótos tortillához:

  • 210 g liszt
  • ½ tk. só
  • ½ tk. kömény
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g baby spenót
  • 5 ek. olaj
  • Csirkés töltelék hozzávalók:
  • 1 db csirkemell filé
  • só, bors- ízlés szerint
  • 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
  • 1-2 ek. szőlőmagolaj
  • 4 ek. natúr joghurt

Mártogatós:

  • 1 pohár joghurt
  • jalapeno vagy habanero paprika

Elkészítés:

  1. Spenótos tortilla: Forraljunk fel vizet egy lábasban, majd 2 percre tegyük a spenótot a forrásban lévő vízbe, addig amíg kicsit megfonnyad.
  2. Szűrjük le a spenótot és tegyük át jéghideg vízbe.
  3. A spenótot helyezzük egy mélyfalú edénybe, adjunk hozzá 2 ek. vizet és pürésítsük.
  4. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, tegyük bele a sót, köményt, cayenne borsot és a sütőport. Keverjük össze.
  5. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a pürésített spenótot és 3 ek. olajat.
  6. Kézzel gyúrjuk egy kicsit és adjunk hozzá még 2 ek. olajat.
  7. A tésztának ruganyos állagúnak kell lennie, így ha szükséges vagy túl száraz a tészta, öntsünk hozzá olajat, addig míg a kívánt állagot el nem érjük.
  8. Ha kész a tésztánk, takarjuk le folpackkal és hagyjuk pihenni 15-20 percig.
  9. Ha a tészta pihent, osszuk 4 egyenlő részre, formáljunk belőlük gombócokat és egy sodrófa segítségével, lisztezett deszkán, nyújtsunk belőlük körlapokat.
  10. Melegítsünk elő egy serpenyőt közepes hőfokon és egyesével süssük ki a lapokat, oldalanként kb. 2-2 percig, amíg kis barna hólyagocskák nem keletkeznek rajta.
  11. Miután megsütöttük a tortilla lapok mindkét oldalát, kenjük át egy kicsit olajjal, hogy puha maradjon.
  12. Csirkés töltelék: A csirkemellet és a paprikákat vágjuk fel vékony csíkokra.
  13. Melegítsük fel egy serpenyőben az olívaolajat és tegyük bele a csirkecsíkokat. Sózzuk, borsozzuk.
  14. Ha lepirultak a csirkék, szedjük őket egy külön tálba és keverjük hozzá a joghurtot (vagy tejfölt). A paprikákat tegyük abba a serpenyőbe, amiben a csirkét sütöttük és kicsit pirítsuk meg őket.
  15. Ha ez kész, fogjunk egy tortilla lapot és helyezzük rá a csirké a sült paprikákkal együtt, majd tekerjük fel és vágjuk félbe.
  16. Mártogatós: ½ pohár joghurtba, vágjunk egy kevés habanero vagy jalapeno paprikát. Sózzuk, keverjük össze, majd tegyük kis tálkába.

Egy finom főételhez desszert is dukál, lapozz a következő oldalra két egészséges finomságért!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Szólj hozzá Te is!