Rozé kacsamell narancsos édesburgonyával és céklával
Van egy alapszabályom, ami sosem hagyott még cserben. Ropogós+szaftos+krémes! Ez a 3 kombináció ennél a receptemnél fokozottan igaz. Fogtam egy kacsamellet, aminek ropogósra sütöttem a bőrét, de hagytam, hogy belül szaftos maradjon, majd készítettem egy krémes, narancsos édesburgonyapürét, hogy teljes legyen a triumvirátus. Fantasztikus lett ismét! Próbáljátok ki!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Rozé kacsamell narancsos édesburgonyával és céklával
Hozzávalók
- 2 db narancs
- 1/2 kg édesburgonya
- 1/2 kg kacsamell (2 db)
- só
- bors
- vaj
- 1 db cékla
- 1 dl almaecet
- 2 szál kakukkfű
- szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
1.Az édesburgonyát héjastul puhára sütjük kb. 1 óra alatt 175 fokos sütőben. A céklát alufóliába csomagoljuk és 185 fokra előmelegített sütőben, 1,5 óra alatt készre sütjük.
2. A megsült burgonyákat meghámozzuk, hozzáadjuk a narancslevet és vajjal pürésítjük, majd sóval, borrssal, szerecsendióval ízesítjük.
3. A kacsamellet előkészítjük. Megtisztítjuk, formára vágjuk, bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A kacsamellet hideg serpenyőbe tesszük egy megroppantott fokhagymával és 2 szál kakukkfűvel. Bőrével lefelé és zsiradék hozzáadása nélkül közepes lángon 6-8 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül. Sütés közben leöntjük róla a zsiradékot, majd 220 fokos előmelegített sütőben, 15 percig sütjük bőrével felfelé.
4. Ha kész, kiveszük a sütőből és 10 percig pihentetjük.
5. A megfőtt cékláról levesszük az alufóliát, majd eltávolítjuk a héját és cikkekre vágjuk. Forró serpenyőben kérgesítjük,végül almaecettel savanyítjuk.