Recept

Rozé kacsamell narancsos édesburgonyával és céklával

Van egy alapszabályom, ami sosem hagyott még cserben. Ropogós+szaftos+krémes! Ez a 3 kombináció ennél a receptemnél fokozottan igaz. Fogtam egy kacsamellet, aminek ropogósra sütöttem a bőrét, de hagytam, hogy belül szaftos maradjon, majd készítettem egy krémes, narancsos édesburgonyapürét, hogy teljes legyen a triumvirátus. Fantasztikus lett ismét! Próbáljátok ki!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Rozé kacsamell narancsos édesburgonyával és céklával

Hozzávalók

  • 2 db narancs
  • 1/2 kg édesburgonya
  • 1/2 kg kacsamell (2 db)
  • bors
  • vaj
  • 1 db cékla
  • 1 dl almaecet
  • 2 szál kakukkfű
  • szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1.Az édesburgonyát héjastul puhára sütjük kb. 1 óra alatt 175 fokos sütőben. A céklát alufóliába csomagoljuk és 185 fokra előmelegített sütőben, 1,5 óra alatt készre sütjük.

2. A megsült burgonyákat meghámozzuk, hozzáadjuk a narancslevet és vajjal pürésítjük, majd sóval, borrssal, szerecsendióval ízesítjük.

3. A kacsamellet előkészítjük. Megtisztítjuk, formára vágjuk, bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A kacsamellet hideg serpenyőbe tesszük egy megroppantott fokhagymával és 2 szál kakukkfűvel. Bőrével lefelé és zsiradék hozzáadása nélkül közepes lángon 6-8 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül. Sütés közben leöntjük róla a zsiradékot, majd 220 fokos előmelegített sütőben, 15 percig sütjük bőrével felfelé.

4. Ha kész, kiveszük a sütőből és 10 percig pihentetjük.

5. A megfőtt cékláról levesszük az alufóliát, majd eltávolítjuk a héját és cikkekre vágjuk. Forró serpenyőben kérgesítjük,végül almaecettel savanyítjuk.

Palacsinta orosz módra, rizs karfiolból? Még több receptért lapozz tovább!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?
Lifestyle
A kertben sok gaz és növény felütheti a fejét, ezek közül pedig nem kevés akár életveszélyesen is mérgező lehet mind az állatokra, mind pedig az emberekre nézve.
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...