Recept

Tortaformában sült olasz tészta - A fiaim is imádták!

A férjem imádja a cukkini salátát, így bevásároltam neki a hétvégére, ebből a finom zöldségből, csakhogy közben elfelejtettem, hogy koncertje van külföldön és nincs velünk... Hát így ugrott a saláta, mivel a gyermekeim ilyen formában biztos, hogy nem eszik meg... Ötleteltem és rájöttem, hogy a tortát szeretik, így megviccelem őket és ha már ennyi cukkini van a hűtőben, készítek nekik egy őszi tészta tortát belőle. A végén a „rettegett” zöldség elfogyott, a sajtos-paradicsomos tésztát pedig imádták ami a "torta" töltelékeként szolgált. Most már csak egyetlenegy bibi maradt... A férjem holnap reggel jön haza, úgyhogy mehetek megint cukkiniket venni a salátához:-))))

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Őszi tészta torta cukkinivel

Hozzávalók:

  • 4 közepes cukkini
  • olíva olaj
  • só, bors
  • 250 gr teljes kiőrlésű penne tészta
  • 2 közepes salotta hagyma
  • 250 gr pulyka darálthús
  • 230 gr koktél paradicsom
  • 1 dl sűrített paradicsom
  • 80 gr fagyasztott borsó
  • 100 gr gouda sajt
  • 100 gr gruyére sajt
  • 1 kis csokor bazsalikom

Elkészítés:

Közepes hőmérsékleten melegítsünk fel egy grill serpenyőt. A cukkini szeleteket kenjük be olíva olajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Grillezzük meg a cukkinit amíg lágy lesz és látszanak rajta a grill csíkok. Kb 4-4 percig süssük mindkét oldalát, majd tegyük félre.

Egy nagy fazékban forraljunk sós vizet. Tegyük bele a tésztát és néha kevergessük meg. Kb. 6-8 percig főzzük, amíg fogkemény, de még nem főtt meg teljesen.

Közben egy nagy serpenyőben melegítsünk föl 2 ek olajat. Dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a darálthúst és pirítsuk meg, kb 5 percig. Adjuk hozzá a paradicsom szószt, majd a negyedekbe vágott koktél paradicsomokat is. Zárjuk le a főzőlapot. Adjuk hozzá a borsót és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a sajtok nagy részét (hagyjunk a torták tetejére is), majd a bazsalikomot és a főtt tésztát. Keverjük össze. Majd tegyük félre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 20-23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki a grillezett cukkini szeletekkel. Ügyeljünk arra, hogy a széleken túllógjanak a szeletek. Töltsük meg a tésztás töltelékkel, egyenletesen. Hajtsuk vissza a töltelék tetejére a lelógó cukkini szeleteket. Fedjük be teljesen (tehetünk rá több cukkini szeletet is).

Addig süssük, amíg átmelegszik és elolvad a sajt, kb. 30 percig. Vegyük ki a tortát egy rácsra és pihentessük 30 percig (hagyjuk rajta a tortaformát).

Tálaláskor távolítsuk el a tortaformát és tegyük tányérra a tortát. Szórjuk meg a maradék sajttal és szeleteljük föl.

Te is annyira imádod a cukkinit, mint én? Lapozz tovább!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.