Recept

Narancsos panna cotta Baileys likőrrel

Ha valami igazán csajos desszertre vágytok, ez a panna cotta a legjobb választás. Minden megvan benne amire a nők vágyhatnak. Krémesen lágy likőr és egy kis narancsos frissesség..kell ennél több?! Na de azért csak mértékkel, mert alkoholt is tartalmaz :-)

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Narancsos panna cotta Baileys likőrrel

Hozzávalók:

  • 6 dl liter habtejszín (min. 30%)
  • 8 db lapzselatin
  • 4 dl baileys likőr
  • 2 dl narancs szirup
  • díszítésnek:
    • eperlekvár
    • friss mentalevél
    • tejszínhab

Elkészítés:

1. Vegyünk két edényt, az egyikben hevítsük össze a baileyst 2 dl habtejszínnel, a másikban pedig a narancs szirupot 4 dl tejszínnel.

2. A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe min. 10 percre. Amint elasztikus lett, vegyük ki, majd facsarjuk ki belőle a vizet. 4db-ot hőkiegyenlítéssel adjunk hozzá a narancsos, 4 db-ot pedig a baileys-es tejszínhez.

3. Ha szeretnénk, hogy réteges legyen a desszertünk, a tálalópoharakba először öntsük bele a narancsos tejszínt, majd 1 óra dermesztés után öntsük rá a baileys-es tejszínt is és hűtsük ezt a réteget is 1 órán keresztül a hűtőben.

4. Ha megszilárdult, kanalazzuk rá az eperlekvárt, díszítsük tejszínhabbal végül pedig mentalevéllel.

A következő oldalon mutatok másik két receptet is, ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.