Nem tudod abbahagyni: Tortilla chips, házi salsa- és sajtszósszal
Egy olyan ropogtatnivalót hoztam ma nektek, ami nélkül egy esti mozi szinte elképzelhetetlen. Ropogós tortilla chipsek lágy sajtszósszal és egy kis házi salsával. Készítsétek el ti is, és kuckózzatok be egy filmnézős estére!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Tortilla chips, házi salsa- és sajtszósszal
Hozzávalók:
Chips:
- 110 g búzaliszt
- 200 g kukoricaliszt
- ¼ tk őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- olaj
Házi sajtszósz:
- 100 g sajt reszelve, lehetőleg vörös cheddar
- 1 dl tej
- 1 csapott tk keményítő
- jalapeno, apró kockákra vágva, ízlés szerint
- só, ízlés szerint
Házi salsa szósz:
- 1 dl sűrű paradicsomlé
- 1-2 friss paradicsom, apró kockákra vágva
- ½ lime leve
- ½ fej hagyma, apróra vágva
- ½ chili paprika, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- barnacukor, ízlés szerint
- só, ízlés szerint
Elkészítés:
Chips:
A köményt, a sót és a borsot adjuk a lisztekhez és 2 tk olívaolajjal keverjük össze. Ahhoz, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjunk, fokozatosan adjunk hozzá langyos vizet és dolgozzuk össze a tésztával. Egy sodrófa segítségével nyújtsuk vékonyra a tésztát és vágjunk belőle háromszögeket. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg 1-1 percig a háromszögek mindkét oldalát, majd bő olajban süssük ropogósra.
Házi sajtszósz:
A tejet elkeverjük a keményítővel és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a sót és a reszelt sajtot, majd addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg a sajt teljesen fel nem olvad. Ha kész hozzákeverjük az apróra vágott jalapenót.
Házi salsa szósz:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, ízlés szerint ízesítjük chilivel, sóval és cukorral, majd fogyasztás előtt hűtőben hűtjük legalább 1,5 órát.