Jobb, mint a nagyié! Formában sült fasírt fenyőmagolajjal és házi ketcuppal
Bár szeretettel gondolunk vissza a nagymama házi fasírtjára, az is eszünkbe jut, hogy nem volt épp a legegészségesebb fogás. Íme egy modernebb, alakbarátabb változat, amely csirke- és pulykahúsból készül és legalább olyan finom, mint a hagyományos!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz! Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Formában sült fasírt fenyőmagolajjal és házi ketchuppal
Mennyiség: 4-6 fő részére
Előkészület: 20 perc
Sütési idő: 1 óra 30 perc
Hozzávalók:
- 1,5 ek. fenyőmagolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma kockázva
- 45 dkg csirke darált hús
- 45 dkg pulyka darált hús
- 1 tk. friss kakukkfű
- 3 ek. Worcestershire szósz
- 1,5 ek. dijoni mustár
- 25 g zsemlemorzsa
- 60 ml sovány tej
- 1 nagy tojás
- 1 tk. só
- 60 ml házi ketchup (helyettesíthető bolti változattal is)
Elkészítés:
A vöröshagymát a fenyőmagolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és tovább pirítjuk még 1 percig.
Keverjük hozzá a többi hozzávalót.
Tegyük bele az így kapott húskeveréket a belül kivajazott sütőformába és takarás nélkül süssük 150 fokon 1óra 30 percig.
A kész fasírt tetejét kenjük még be ketchuppal, mielőtt felvágnánk.