Egyszerűbb, mint gondolod! Házi ketchup paradicsomecettel és olívaolajjal

Talán nem is létezik olyan ember, aki ne szeretné a ketchupot. Hamburgerbe, szendvicsbe, mártogatósnak is tökéletes, de akár egy finom fasírtot is feldobhatunk vele. Íme a tartósítószer- és adalékmentes házi változat, amit a gyerekek is imádni fognak.
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Házi ketchup paradicsomecettel és olívaolajjal
Elkészítés: 1 óra 10 perc
Hozzávalók:
- 120 ml paradicsomecet
- 3 ek. olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
- 2 ek. frissen reszelt gyömbér
- 400g apró darabokra vágott paradicsom, konzervben - lével együtt
- 200g barna cukor
- 1 tk. só
Elkészítés:
A vöröshagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon nagyjából 10 percen keresztül.
Hozzáadjuk a paradicsom ecetet.
Beletesszük még az összes többi hozzávalót és egy órán keresztül lassú tűzön szósszá főzzük. Közben gyakran kevergetjük.
Ha a szósz alól elfogy a folyadék, akkor hamar odaéghet, ekkor tegyünk még hozzá 1 kanál olívaolajat. Ezért fontos a rendszeres kevergetés, hogy ne éghessen oda.





























