Jobb, mint a nagyié! Formában sült fasírt fenyőmagolajjal és házi ketcuppal

Bár szeretettel gondolunk vissza a nagymama házi fasírtjára, az is eszünkbe jut, hogy nem volt épp a legegészségesebb fogás. Íme egy modernebb, alakbarátabb változat, amely csirke- és pulykahúsból készül és legalább olyan finom, mint a hagyományos!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Formában sült fasírt fenyőmagolajjal és házi ketchuppal
Mennyiség: 4-6 fő részére
Előkészület: 20 perc
Sütési idő: 1 óra 30 perc
Hozzávalók:
- 1,5 ek. fenyőmagolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma kockázva
- 45 dkg csirke darált hús
- 45 dkg pulyka darált hús
- 1 tk. friss kakukkfű
- 3 ek. Worcestershire szósz
- 1,5 ek. dijoni mustár
- 25 g zsemlemorzsa
- 60 ml sovány tej
- 1 nagy tojás
- 1 tk. só
- 60 ml házi ketchup (helyettesíthető bolti változattal is)
Elkészítés:
A vöröshagymát a fenyőmagolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és tovább pirítjuk még 1 percig.
Keverjük hozzá a többi hozzávalót.
Tegyük bele az így kapott húskeveréket a belül kivajazott sütőformába és takarás nélkül süssük 150 fokon 1óra 30 percig.
A kész fasírt tetejét kenjük még be ketchuppal, mielőtt felvágnánk.





























