Egyszerűbb, mint gondolod! Házi ketchup paradicsomecettel és olívaolajjal
Talán nem is létezik olyan ember, aki ne szeretné a ketchupot. Hamburgerbe, szendvicsbe, mártogatósnak is tökéletes, de akár egy finom fasírtot is feldobhatunk vele. Íme a tartósítószer- és adalékmentes házi változat, amit a gyerekek is imádni fognak.
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd! Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Házi ketchup paradicsomecettel és olívaolajjal
Elkészítés: 1 óra 10 perc
Hozzávalók:
- 120 ml paradicsomecet
- 3 ek. olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
- 2 ek. frissen reszelt gyömbér
- 400g apró darabokra vágott paradicsom, konzervben - lével együtt
- 200g barna cukor
- 1 tk. só
Elkészítés:
A vöröshagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon nagyjából 10 percen keresztül.
Hozzáadjuk a paradicsom ecetet.
Beletesszük még az összes többi hozzávalót és egy órán keresztül lassú tűzön szósszá főzzük. Közben gyakran kevergetjük.
Ha a szósz alól elfogy a folyadék, akkor hamar odaéghet, ekkor tegyünk még hozzá 1 kanál olívaolajat. Ezért fontos a rendszeres kevergetés, hogy ne éghessen oda.