Recept

Egyszerűbb, mint gondolod! Házi ketchup paradicsomecettel és olívaolajjal

Talán nem is létezik olyan ember, aki ne szeretné a ketchupot. Hamburgerbe, szendvicsbe, mártogatósnak is tökéletes, de akár egy finom fasírtot is feldobhatunk vele. Íme a tartósítószer- és adalékmentes házi változat, amit a gyerekek is imádni fognak.

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd! Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Házi ketchup paradicsomecettel és olívaolajjal

Elkészítés: 1 óra 10 perc

Hozzávalók:

  • 120 ml paradicsomecet
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
  • 2 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 400g apró darabokra vágott paradicsom, konzervben - lével együtt
  • 200g barna cukor
  • 1 tk. só

Elkészítés:

A vöröshagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon nagyjából 10 percen keresztül.

Hozzáadjuk a paradicsom ecetet.

Beletesszük még az összes többi hozzávalót és egy órán keresztül lassú tűzön szósszá főzzük. Közben gyakran kevergetjük.

Ha a szósz alól elfogy a folyadék, akkor hamar odaéghet, ekkor tegyünk még hozzá 1 kanál olívaolajat. Ezért fontos a rendszeres kevergetés, hogy ne éghessen oda.

Családi ebéd vagy könnyű vacsora? Mindkettőhöz adok ötletet a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.