A legfinomabb Gundel-palacsinta - Sok-sok töltelékkel, krémes étcsokis öntettel

A fiaim igazi palacsintaimádók. Eleinte a mogyorókrémes és a túrós volt a legnagyobb favorit, ám amióta Gundel-palacsintát is készítettem otthon, ez merőben megváltozott. Azóta ez lett a kedvenc. A sok-sok töltelékkel, a krémes étcsokoládés öntettel a tetején igazán ellenállhatatlan finomság. Nálunk percek alatt elfogy!

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Gundel palacsinta

Elkészítés: 40 perc
Mennyiség: 10 db töltött palacsinta

Hozzávalók:

Töltelékhez:

  • 120 g őrölt dió
  • 80 ml habtejszín
  • 1 ek. rum
  • 50 g porcukor (helyettesíthető: nyírfacukorral, vagy eritrittel)
  • 2 marék mazsola

Csokoládéöntethez:

  • 120 g étcsokoládé (minimum:70%-os)
  • 200 ml habtejszín
  • 1 ek. porcukor

Palacsintához:

  • 10 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl. ásványvíz
  • 2 ek. olaj
  • só, ízlés szerint

Lépésről-lépésre:

Elkészítjük a palacsintákat. Simára keverjük a lisztet a tojásokkal és a 2 csipet sóval úgy, hogy lassan hozzáadjuk a tejet, vizet, végül az olajat is. Letakarva, fél órán keresztül pihentetjük.

Míg a tészta pihen, elkészítjük a diós tölteléket. Összekeverjük a tejszínt a cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót és további 3 percig még forraljuk. Ezután elkészítjük a csokiöntetet is. Vízgőz felett egy hőálló tálban megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük a tejszínt. Végül a porcukrot is hozzátesszük.

Fél óra elteltével kisütjük a palacsintákat. Majd a palacsinták belsejét megtöltjük a diós töltelékkel.

Tipp: Tálalás előtt egy serpenyőben vajat olvasztunk és a már összehajtogatott palacsinták mindkét oldalát átmelegítjük. Majd csokoládéöntettel leöntjük és tálaljuk.

Mutatok még két nagyon finom és különleges receptet - tarts velem a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!