Fűszeres Narancsleves sajtropogóssal vagy mákos-túrós daragaluskával
Nincs is jobb ősszel, mint egy fűszeres narancsleves főleg, ha egy kicsit megbolondítjuk a feltéttel, ami még különlegesebbé teszi az alap ízeket. Próbáljátok ki sajtropogóssal vagy mákos-túrós daragaluskával! Jó étvágyat!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Fűszeres Narancsleves sajtropogóssal vagy mákos-túrós daragaluskával
Hozzávalók
- 4 db narancs
- 1 l narancslé
- 4 dl natúr joghurt
- 1 db citrom héja
- 4-5 szem szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 2 dl főzőtejszín
- cukor vagy méz
- 20 dkg túró
- 2 ek. búzadara
- 1 ek. liszt
- 2 ek. cukor
- 1 db tojás
- 3 ek. mák
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítés
1. A narancsokat meghámozzuk és összeturmixoljuk. A narancslevet egy serpenyőben felhevítjük. Belereszelünk egy kevés narancshéjat, majd hozzáadjuk a narancspépet.
2. Kis mennyiségű vízben néhány szem szegfűszeget, fahéjat és néhány szelet citromhéjat felforralunk. Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni és beleszűrjük a narancslevesbe.
3. A joghurthoz egy kisebb tálban hozzákeverünk a forró narancsos alapból, és a hőkiegyenlítés után visszatesszük a levesbe, erre azért van szükség mert, így nem csomósodik össze. Hozzáadjuk a cukrot és a főzőtejszínt.
Sajtropogós elkészítése:
1.Egy teflon serpenyőt forrósítsunk fel, és helyezzük bele a kis kockára vágott sajtokat egymástól 2-3 cm-es távolságban.
2. Amint a megolvasztott sajtok buborékolni kezdenek, fa vagy szilikon kanállal óvatosan megfordítjuk őket, és süssük rövid ideig.
Daragaluska elkészítése:
1.A túrót gyúrjuk össze egy kevés cukorral, búzadarával, mákkal, liszttel és a szétválasztott tojássárgájával, majd hűtőben dermesszük meg.
2. Verjük fel a tojásfehérjét, majd ezt keverjük össze a túrós daragaluska alappal.
3. Vizes kanalakkal formázzunk galuskákat, és forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a víz felszínére nem jönnek.
Megjegyzés: A galuskákat vagy a sajtropogósokat a levesbe tesszük, és így tálaljuk.
Még több isteni édes receptért kattints a következő oldalra!
Fotók: Marton Adrienn
Oldalak
- 1
- 2