Fűszeres Narancsleves sajtropogóssal vagy mákos-túrós daragaluskával

Nincs is jobb ősszel, mint egy fűszeres narancsleves főleg, ha egy kicsit megbolondítjuk a feltéttel, ami még különlegesebbé teszi az alap ízeket. Próbáljátok ki sajtropogóssal vagy mákos-túrós daragaluskával! Jó étvágyat!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Fűszeres Narancsleves sajtropogóssal vagy mákos-túrós daragaluskával

Hozzávalók

  • 4 db narancs
  • 1 l narancslé
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 db citrom héja
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 2 dl főzőtejszín
  • cukor vagy méz
  • 20 dkg túró
  • 2 ek. búzadara
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek. cukor
  • 1 db tojás
  • 3 ek. mák
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés

1. A narancsokat meghámozzuk és összeturmixoljuk. A narancslevet egy serpenyőben felhevítjük. Belereszelünk egy kevés narancshéjat, majd hozzáadjuk a narancspépet.

2. Kis mennyiségű vízben néhány szem szegfűszeget, fahéjat és néhány szelet citromhéjat felforralunk. Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni és beleszűrjük a narancslevesbe.

3. A joghurthoz egy kisebb tálban hozzákeverünk a forró narancsos alapból, és a hőkiegyenlítés után visszatesszük a levesbe, erre azért van szükség mert, így nem csomósodik össze. Hozzáadjuk a cukrot és a főzőtejszínt.

Sajtropogós elkészítése:

1.Egy teflon serpenyőt forrósítsunk fel, és helyezzük bele a kis kockára vágott sajtokat egymástól 2-3 cm-es távolságban.

2. Amint a megolvasztott sajtok buborékolni kezdenek, fa vagy szilikon kanállal óvatosan megfordítjuk őket, és süssük rövid ideig.

Daragaluska elkészítése:

1.A túrót gyúrjuk össze egy kevés cukorral, búzadarával, mákkal, liszttel és a szétválasztott tojássárgájával, majd hűtőben dermesszük meg.

2. Verjük fel a tojásfehérjét, majd ezt keverjük össze a túrós daragaluska alappal.

3. Vizes kanalakkal formázzunk galuskákat, és forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a víz felszínére nem jönnek.

Megjegyzés: A galuskákat vagy a sajtropogósokat a levesbe tesszük, és így tálaljuk.

Még több isteni édes receptért kattints a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!