Recept

Ha valami extra sajtosra vágysz: Krémsajt bonbon reggelire

Ha valami különlegeset készítenétek reggelire, ez a krémsajtos „bonbon“ lesz a tökéletes választás. Próbáljátok ki!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Krémsajt bonbon

Hozzávalók

  • 250 g natúr krémsajt (Philadelphia)
  • 100g zsírszegény tehéntúró, villával áttörve
  • 50 g fetasajt, villával áttörve
  • 100 g csomagolt füstölt lazac szeletek, apróra vágva
  • ½ db jalapeno vagy ¼ db habanero
  • 15 g reszelt vörös cheddar sajt
  • 20 g aszalt áfonya, apró darabokra vágva
  • 50 g dió, darálva +20 g
  • 2 csokor friss kapor, felaprítva
  • 50 g darált tökmag
  • 1 db gránátalma magjai

Elkészítés:

A krémsajtot, a túrót és a fetasajtot egyneművé dolgozzuk egy villa segítségével. Ezt követően 3 egyenlő részre (133 g) osztjuk a masszát.

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Lazacos- kapros bon-bon, dió és kapor bundában:

Az alap masszához hozzáadjuk még az apróra vágott füstölt lazacot és a felaprított friss kaprot (1 csokor). Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd a sajtgolyók egyik felét darált dióba, másik felét pedig aprított kaporba forgatjuk.

Jalapeno-s cheddar sajtos bon-bon, tökmag bundában:

Az alap masszához hozzáadjuk a felaprítot jalapeno-t vagy habanero-t belekeverjük a lereszelt cheddar sajtot. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk darált tökmagba.

Áfonyás-diós bon-bon, gránátalma magokkal:

Az alap masszához hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt áfonyát és 20 g darált diót. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk a gránátalma magjaiba.

Ha elkészültek a kis sajtgolyók, fogyasztás előtt legalább 1 órára a hűtőben pihentetjük őket. Pirítóssal tálaljuk!

Még több receptért lapozz tovább!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Sztárok
Az Oscar-díjjal kitüntetett hollywoodi színésznő, Angelina Jolie eddig három alkalommal volt házas, emellett pedig számos hosszabb-rövidebb szerelmi viszonyba is bonyolódott. Most felelevenítjük a...
Utazás
Társadalmi kezdeményezésre várhatóan vizsgálatot indít az olasz parlament az éves óraátállítás megszüntetésének és a nyári időszámítás állandósításának lehetőségéről – írja az MTI.
Sztárok
Katalin hercegné ismét bebizonyította, hogy az ékszerei sosem csupán ragyogó kiegészítők: nemrég viselt, ritkán látott rubin fülbevalójával most megható, fontos üzenetet közvetített magáról.
Utazás
Elgondolkodtató videót tett közzé nemrégiben egy mozdonyvezető: az edukációs célzatú felvétel alapján mindenki számára világossá válhat, miért elkerülhetetlen a baleset, ha egy autó hirtelen gördül a...
Lifestyle
Bár még bő egy hónap van hátra karácsonyig, egyesek máris elkezdik megvásárolni az ünnepi lakomájuk hozzávalóit. Nos, az egyik alapvető élelmiszer ára máris aggasztó csúcsokat döntöget, és az ünnepi...
Utazás
Durván rákapcsol a november: a viharossá fokozódó szél, a csípős hideg és a jégeső mellett akár hó is várható a most következő napokban.