Ha valami extra sajtosra vágysz: Krémsajt bonbon reggelire

Ha valami különlegeset készítenétek reggelire, ez a krémsajtos „bonbon“ lesz a tökéletes választás. Próbáljátok ki!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Krémsajt bonbon

Hozzávalók

  • 250 g natúr krémsajt (Philadelphia)
  • 100g zsírszegény tehéntúró, villával áttörve
  • 50 g fetasajt, villával áttörve
  • 100 g csomagolt füstölt lazac szeletek, apróra vágva
  • ½ db jalapeno vagy ¼ db habanero
  • 15 g reszelt vörös cheddar sajt
  • 20 g aszalt áfonya, apró darabokra vágva
  • 50 g dió, darálva +20 g
  • 2 csokor friss kapor, felaprítva
  • 50 g darált tökmag
  • 1 db gránátalma magjai

Elkészítés:

A krémsajtot, a túrót és a fetasajtot egyneművé dolgozzuk egy villa segítségével. Ezt követően 3 egyenlő részre (133 g) osztjuk a masszát.

Lazacos- kapros bon-bon, dió és kapor bundában:

Az alap masszához hozzáadjuk még az apróra vágott füstölt lazacot és a felaprított friss kaprot (1 csokor). Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd a sajtgolyók egyik felét darált dióba, másik felét pedig aprított kaporba forgatjuk.

Jalapeno-s cheddar sajtos bon-bon, tökmag bundában:

Az alap masszához hozzáadjuk a felaprítot jalapeno-t vagy habanero-t belekeverjük a lereszelt cheddar sajtot. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk darált tökmagba.

Áfonyás-diós bon-bon, gránátalma magokkal:

Az alap masszához hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt áfonyát és 20 g darált diót. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk a gránátalma magjaiba.

Ha elkészültek a kis sajtgolyók, fogyasztás előtt legalább 1 órára a hűtőben pihentetjük őket. Pirítóssal tálaljuk!

Még több receptért lapozz tovább!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Szólj hozzá Te is!