Ha valami extra sajtosra vágysz: Krémsajt bonbon reggelire

Ha valami különlegeset készítenétek reggelire, ez a krémsajtos „bonbon“ lesz a tökéletes választás. Próbáljátok ki!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Krémsajt bonbon
Hozzávalók
- 250 g natúr krémsajt (Philadelphia)
- 100g zsírszegény tehéntúró, villával áttörve
- 50 g fetasajt, villával áttörve
- 100 g csomagolt füstölt lazac szeletek, apróra vágva
- ½ db jalapeno vagy ¼ db habanero
- 15 g reszelt vörös cheddar sajt
- 20 g aszalt áfonya, apró darabokra vágva
- 50 g dió, darálva +20 g
- 2 csokor friss kapor, felaprítva
- 50 g darált tökmag
- 1 db gránátalma magjai

Elkészítés:
A krémsajtot, a túrót és a fetasajtot egyneművé dolgozzuk egy villa segítségével. Ezt követően 3 egyenlő részre (133 g) osztjuk a masszát.
Lazacos- kapros bon-bon, dió és kapor bundában:
Az alap masszához hozzáadjuk még az apróra vágott füstölt lazacot és a felaprított friss kaprot (1 csokor). Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd a sajtgolyók egyik felét darált dióba, másik felét pedig aprított kaporba forgatjuk.
Jalapeno-s cheddar sajtos bon-bon, tökmag bundában:
Az alap masszához hozzáadjuk a felaprítot jalapeno-t vagy habanero-t belekeverjük a lereszelt cheddar sajtot. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk darált tökmagba.
Áfonyás-diós bon-bon, gránátalma magokkal:
Az alap masszához hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt áfonyát és 20 g darált diót. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk a gránátalma magjaiba.
Ha elkészültek a kis sajtgolyók, fogyasztás előtt legalább 1 órára a hűtőben pihentetjük őket. Pirítóssal tálaljuk!






























