Recept

Ha valami extra sajtosra vágysz: Krémsajt bonbon reggelire

Ha valami különlegeset készítenétek reggelire, ez a krémsajtos „bonbon“ lesz a tökéletes választás. Próbáljátok ki!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Krémsajt bonbon

Hozzávalók

  • 250 g natúr krémsajt (Philadelphia)
  • 100g zsírszegény tehéntúró, villával áttörve
  • 50 g fetasajt, villával áttörve
  • 100 g csomagolt füstölt lazac szeletek, apróra vágva
  • ½ db jalapeno vagy ¼ db habanero
  • 15 g reszelt vörös cheddar sajt
  • 20 g aszalt áfonya, apró darabokra vágva
  • 50 g dió, darálva +20 g
  • 2 csokor friss kapor, felaprítva
  • 50 g darált tökmag
  • 1 db gránátalma magjai

Elkészítés:

A krémsajtot, a túrót és a fetasajtot egyneművé dolgozzuk egy villa segítségével. Ezt követően 3 egyenlő részre (133 g) osztjuk a masszát.

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Lazacos- kapros bon-bon, dió és kapor bundában:

Az alap masszához hozzáadjuk még az apróra vágott füstölt lazacot és a felaprított friss kaprot (1 csokor). Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd a sajtgolyók egyik felét darált dióba, másik felét pedig aprított kaporba forgatjuk.

Jalapeno-s cheddar sajtos bon-bon, tökmag bundában:

Az alap masszához hozzáadjuk a felaprítot jalapeno-t vagy habanero-t belekeverjük a lereszelt cheddar sajtot. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk darált tökmagba.

Áfonyás-diós bon-bon, gránátalma magokkal:

Az alap masszához hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt áfonyát és 20 g darált diót. Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk a gránátalma magjaiba.

Ha elkészültek a kis sajtgolyók, fogyasztás előtt legalább 1 órára a hűtőben pihentetjük őket. Pirítóssal tálaljuk!

Még több receptért lapozz tovább!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Christmas
Alaposan gondold át, hogyan szállítod haza fenyőfát, mert hatalmas káoszt okozhatsz magadnak, és másoknak is.
Christmas
Az adventi időszak varázsa nemcsak a fényekben és a díszekben rejlik, hanem abban a csodában is, amikor a közösség a gyerekekért összefog. Egy apró ötletből született egy jótékonysági esemény, ahol...
Utazás
Mindig szeretjük megtudni, hogy mit gondolnak a külföldiek Magyarországról, hogyha hozzánk látogatnak.
Sztárok
A Galambos Lajos nevével fémjelzett Dáridó 1997 szilveszterén indult a TV2-n, az utolsó adás pedig 2002-ben került képernyőre. Csütörtökön kiderült, hogy az egykor elsöprő sikernek örvendő produkció...
Sztárok
Noha kevesen tudják, de a közismert humorista évekkel ezelőtt súlyos balesetet szenvedett, mely után 9 órás operáció várt rá. Badár egy friss interjúban mesélte el, hogy a kis híján végzetes incidens...
Lifestyle
A meteorrajok jelensége az emberi képzeletet ősidők óta foglalkoztatja. Most különleges látványban lesz részünk szombaton.