Recept

Édesburgonyachips korianderes-kesudiós hamis majonézzel - Nassolj egészségesen!

Mindenki imád nassolni. Filmezés, munka vagy egy esős vasárnap délután jó alkalmat ad arra, hogy előkerüljenek a sós, édes és borzasztóan egészségtelen ropogtatnivalók. Lehet azonban egészségesen is nassolni, ezért elhoztam ma Nektek az édesburgonya chips receptemet. Az édesburgonyát a cukorbetegek is fogyaszthatják, emellett nagyon laktató, így bár drágább, mint a sima burgonya, sokkal kevesebb is elegendő belőle. Az olajos, tojásos majonéz helyett pedig egy egészséges alternatívát ajánlok mellé, a kesudiós hamis majonézt, amit vegánok is bátran fogyaszthatnak. Jó nassolást kívánok!

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Édesburgonyachips korianderes-kesudiós hamis majonézzel

Elkészítés: 45 perc
Mennyiség: 4 fő

Chips hozzávalók:

  • 2 nagyobb méretű édesburgonya
  • 1,5 tk. pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 ek. olívaolaj

Mártogatós hozzávalók:

  • 60 g kesudió, minimum 4 óráig meleg vízben áztatva
  • ½ db zöld chilli paprika
  • 1 dl víz
  • 4 szál koriander levele
  • 1 tk. friss lime lé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Mossuk meg a zöldségeket, majd töröljük szárazra őket. Vágjuk vékony szeletekre uborka gyaluval, vagy egy éles késsel az édesburgonyát, úgy hogy a héját hagyjuk rajta. Majd olívaolajjal, pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük. Fontos, hogy ne sok olajat tegyünk rá, csak annyit, amennyi épphogy befedi a zöldségszeletek mindkét oldalát.

Egy sütőpapírral befedett tepsire tegyük a szeleteket, úgy hogy egyetlen karika se feddje egymást. 140 Celsius fokon 40-45 percig süssük a zöldségeket, úgy, hogy félidőnél forgassuk át őket.

Időközben készítsük el a kesudiós mártogató szószt. Öntsük egy turmixgépbe a mártogatós hozzávalóit, amelyet krémes állagúra daráljunk. Ha kész a zöldségchips, akkor még elfogyasztás előtt, szobahőmérsékleten 5-10 percet pihentessük, így ropogósabb lesz.

Tipp: Melegen letakarni nem szabad a már kész chips-et, mert megpuhul.

Megjegyzés: Karalábéval, fehérrépával, sárgarépával, céklával is ugyanilyen módon lehet chipset készíteni.

Lapozz a következő oldalra, és mutatok még két szuper receptet!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.