Recept

Darált hússal töltött cukkinihajók - Laktató, mégsem hizlal

A cukkini az egyik kedvenc zöldségem, így nagyon sokféle ételt szoktam készíteni belőle. A múlt heti cukkini spagetti után, most hajóformában tálaltam őket és tejszínes-paradicsomos darált hús került a tetejükre. Az eredmény nagyon finom és laktató lett, a tálalást pedig a fiaim imádták a legjobban. Köret nélkül, de akár egy kis barna rizzsel is szuper ebéd vagy vacsora ötlet.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Cukkini hajók tejszínes darált hússal töltve

Elkészítési idő: 1 óra
Mennyiség: 2 adag

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb cukkini
  • 50 dkg darált pulykamell vagy comb
  • 2 marék reszelt trappista sajt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. friss bazsalikom
  • 15 dkg paradicsompüré
  • só, bors

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. A megmosott cukkiniket hosszában elvágjuk és kikaparjuk a belsejüket egy kanállal. Az aljukból levágunk hosszában egy vékony csíkot, ezzel stabilizáljuk őket, hogy ne boruljanak fel a sütőben.

2. Egy serpenyőben a felhevített olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg a hús kifehéredik (nagyjából 15 perc). Ezután hozzáadjuk a friss vágott bazsalikomot, a paradicsompürét és további 20 percig fedővel lefedve főzzük még.

3. Ekkor ráöntjük a tejszínt. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Pár percig még érleljük az ízeket. Ha túl híg maradna, akkor fedő nélkül 5 percig még tovább főzzük.

4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a töltött „cukkinihajókat’’, sajtot reszelünk a tetejükre és az előmelegített sütőbe helyezzük őket. 175 Celsius fokon 15 percig sütjük, majd 200 fokon addig, amíg aranybarna nem lesz a tetejük.

Tipp: Ha szeretnénk, hogy a töltelék hígabb legyen, akkor adjunk még hozzá paradicsomszószt.

A következő oldalon mutatok másik két receptet is, ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
Nincs szükséged csodadiétára, se önsanyargatásra. 5 szempontot kell figyelembe venned és a várt eredmény nem marad el.
Lifestyle
Te sem vagy elégedett magaddal odalent és félsz attól, hogy a pasinak csak egy bizonyos "típus" tetszik? Lássuk, mit mondanak erről ők maguk.
Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.