Recept

Cukkini spagetti fokhagymás-bazsalikomos paradicsommártással

Ha nem szeretnék semmiféle tésztát fogyasztani, mégis vágyom egy fokhagymás, paradicsomos „tészta” ételre, akkor a cukkinit hívom segítségül. Tudom, elsőre furán hangzik, de spagetti formára szeletelve, egy finom szósszal szuper finomság készíthető belőle. Gyorsan kész van, igazi vitaminbomba és bűntudat nélkül bármennyit ehetünk belőle. Én nagyon megszerettem a cukkinis spagettit, így azóta egyre többféle feltéttel elkészítettem már. Próbáljátok ki, tényleg mennyei!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Cukkini spagetti fokhagymás-bazsalikomos paradicsommártással

Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 2-3 adag

Hozzávalók:

  • 3 közepes méretű cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 ek. olíva olaj
  • 400 g koktél paradicsom, negyedelve
  • 2 ek. fehérbor ecet
  • 1,5 tk. só
  • bors, ízlés szerint
  • parmezán sajt, ízlés szerint
  • 4 szál kakukkfű + a tálaláshoz kakukkfű levelek
  • 6-7 db bazsalikom levél, csíkokra vágva

Elkészítés lépésről lépésre:

A cukkinit megmossuk, majd julienne méretre (gyufaszál vékonyságúra) vágjuk, vagy késsel, vagy egy spirál zöldség szeletelővel.

Ezután elkészítjük a szószt. Egy edényben felhevítjük az olajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a kakukkfű szálakat. Addig hevítjük, míg mindkettőnek intenzív illata lesz (nagyjából 2 percig). Adjuk hozzá a negyedelt paradicsomokat, a fehérbor ecetet, sót, borsot, bazsalikom leveleket és keverjük össze. Főzzük a paradicsomos szószt addig, amíg a paradicsom levet nem ereszt, nagyjából 8-10 percig.

Távolítsuk el a szószból a 4 szál kakukkfüvet. Adjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit a szószhoz, majd pár percig még a tűzön hagyva az edényt, kevergessük, hogy a cukkini „tészta” is átmelegedjen.

Reszelt parmezánnal tálaljuk.

A következő oldalon mutatok másik két receptet is, ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.