Lifestyle

Te meddig bírsz haragot tartani? Így köss békét könnyedén

Kevés emberi kapcsolat létezik konfliktusok nélkül, ezért természetes, hogy időnként mindannyian szembenézünk egy-egy ilyen helyzettel. Ki kezdeményezi a békülést és miért? Miként tudunk túljutni egy-egy vitán? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Dr. Almási Kitti vlogbejegyzéséből.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az [email protected] emailcímre várjuk!

Ne erőltessük a békülést

Nem vagyunk egyformák, ezért a konfliktushelyzeteket sem ugyanúgy dolgozzuk fel: általában azok kezdeményezik a békülést, akik kevésbé bírják a haragból adódó feszültséget - mondja Dr. Almási Kitti. A Femcafe.hu szakértője szerint sokaknak viszont nem megy a békülés egyik pillanatról a másikra. Ezek az emberek általában időt kérnek a helyzet feldolgozásához, amit a másik félnek tiszteletben kell tartania.

Leadfotó, kép: 123rf.com

Sokszor túl szigorúak vagyunk önmagunkkal szemben és marcangoljuk magunkat jelentéktelen dolgok miatt. Van, hogy furcsán lezárult kapcsolatok miatt van lelkiismeret-furdalásunk. Miért várunk el magunktól hibátlan viselkedést valamennyi helyzetben és hogyan kezeljük ezt a problémát? Ezekben a kérdésekben segít Dr. Almási Kitti bejegyzése.

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.
Sztárok
Olyannyira a szívébe zárta a Budapest Park közönségét Horváth Tamás, hogy minden alkalommal, mikor ott játszik, magára tetováltatja a dátumot. Szóval varrathatja magára hamarosan a 2024. május 17-et...