Te meddig bírsz haragot tartani? Így köss békét könnyedén

Kevés emberi kapcsolat létezik konfliktusok nélkül, ezért természetes, hogy időnként mindannyian szembenézünk egy-egy ilyen helyzettel. Ki kezdeményezi a békülést és miért? Miként tudunk túljutni egy-egy vitán? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Dr. Almási Kitti vlogbejegyzéséből.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az entortenetem@femcafe.hu emailcímre várjuk!

Ne erőltessük a békülést

Nem vagyunk egyformák, ezért a konfliktushelyzeteket sem ugyanúgy dolgozzuk fel: általában azok kezdeményezik a békülést, akik kevésbé bírják a haragból adódó feszültséget - mondja Dr. Almási Kitti. A Femcafe.hu szakértője szerint sokaknak viszont nem megy a békülés egyik pillanatról a másikra. Ezek az emberek általában időt kérnek a helyzet feldolgozásához, amit a másik félnek tiszteletben kell tartania.

Leadfotó, kép: 123rf.com

Sokszor túl szigorúak vagyunk önmagunkkal szemben és marcangoljuk magunkat jelentéktelen dolgok miatt. Van, hogy furcsán lezárult kapcsolatok miatt van lelkiismeret-furdalásunk. Miért várunk el magunktól hibátlan viselkedést valamennyi helyzetben és hogyan kezeljük ezt a problémát? Ezekben a kérdésekben segít Dr. Almási Kitti bejegyzése.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!