Lifestyle

Almási Kitti válaszol: Rettegek a szextől, mi a baj velem?

Nagyon súlyos témában kért segítséget Dr. Almási Kittitől egy olvasónk.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az [email protected] emailcímre várjuk! A kiválasztott leveleket név nélkül/álnévvel ellátva, változtatás nélkül közöljük.

Volt, hogy majdnem elkapott a sírás

"23 éves vagyok. Problèmáim vannak a szex-szel kapcsolatban.

Aszex vagyok, de nem tudom hogy traumàk miatt lettem az, vagy egyszerűen az vagyok.

Azt nem mondom, hogy nem érzek szexuàlis vonzalmat, de rengeteg rossz élmènyem van a szex-szel kapcsolatban. Amikor legelőször próbàlkoztam az akkori baràtommal, mindig elsìrtam magam, hogy ezt nem akarom. Majd berùgva törtènt meg az első alkalom.

Ezt sajnos bánom, de onnantól lazábban kezeltem. Először azt hittem, hogy csak az elején ilyen kellemetlen.. majd teltek a hónapok, évek, a partnereim cserélődtek, és egyszer sem èreztem kellemes érzést. Mindig azt kívántam közbe, bár lenne már ennek vége.. legyünk màr túl rajta.. mikor megy màr el?!

Volt, hogy majdnem elkapott a síràs annyira nem esett jòl, pedig szerettem a fiút.

Nem megy.. szeretnék örömet szerezni a szerelmemnek, de kèptelen vagyok rá, annyira megalázóan èrzem magam szex közben, és kiszolgáltatottnak. Van, hogy ez öli meg bennem a szerelmet, és a romantikàt.

Szerelmes viszont tudok lenni, nagyon is. Még 23 èvesen is úgy oda tudok lenni egy fiúért mint az oviban. De közben szomorú is vagyok, mert a fèrfiaknak tudom, hogy fontos a szex, és fàj a tudat, hogy talán mellettem jobban szenvedne, mint nèlkülem."

Komoly dolgok állhatnak a háttérben

Dr. Almási Kitti ezen a héten egy izgalmas párkeresési kérdéssel foglalkozik.

Leadfotó, kép: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.