Almási Kitti válaszol: Elvesztettem önmagam, segítség!

Gabriella nevű olvasónk úgy érzi, álarcot kell viselnie párkapcsolatában.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az [email protected] emailcímre várjuk! A kiválasztott leveleket név nélkül/álnévvel ellátva, változtatás nélkül közöljük.

Elvesztettem önmagam, mit tegyek?

"Kedves Kitti!

Már több mint egy éve vagyunk együtt a párommal, de csak mostanában kezdett bennem megfogalmazódni valami. Mindenkinek azt mondom, hogy boldogok vagyunk és minden fantasztikus, valójában azonban, ha őszinte vagyok magammal, azt kell mondanom, én nem vagyok az maradéktalanul. Sőt, nagyon is sok bennem a kétség mostanában. Úgy érzem, nem tudok önmagam lenni ebben a kapcsolatban. Folyamatosan azt érzem, hogy a párom kedvéért meg kell játszanom magam és ez kezd nagyon nyomasztó lenni. Amikor viszont néha elfeledkezem magamról és olyan vagyok, amilyen, a párom azonnal - csúnya kifejezéssel élve - "leugat". Úgy érzem, soha semmi nem elég jó neki, amit csinálok. Nem tudom, mit kéne tennem. Köszönöm, hogy segítesz!

Gabriella"

Olvasónk elmúlt másfél évének keserédes történetét írta le, melynek végén most egyedülálló kiismamaként várja első gyermekét és kér tanácsot Dr. Almási Kittitől.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...