Oreo sajttorta meggymártással - Egy könnyű finomság a meleg napokra
Na ki szereti az oreo-t legalább annyira, hogy sajttortát készítsen belőle?!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Oreo sajttorta meggymártással
Hozzávalók:
- 340 g oreo keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 500 g sajtkrém
- 100 g porcukor
- 150 g tejszín
- 300 g magozott meggy lecsepegtetve
- 50 g cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 2 teáskanál étkezési keményítő 3 teáskanál vízzel
Elkészítés:
Az oreot elkeverjük a felolvasztott vajjal, majd aprító gépben ledaráljuk. Egy kivajazott 18 cm tortaforma aljára tesszük a kekszet és a hűtőben pihentetjük. A sajtkrémet összekeverjük a porcukorral, kemény habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan a cukros sajtkrémbe forgatjuk. Ráöntjük a kekszes alapra, majd visszatesszük a hűtőbe 1-2 órára.
Tálalás előtt a meggyet egy edényben a cukorral, citromlével és vaníliás cukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a vízzel kikevert étkezési keményítőt. Főzzük amíg be nem sűrűsödik. Lehűtjük, majd tálalás előtt a sajttorta szeletekre halmozzuk.