Nagyim túrós csuszája - Édesen vagy sósan, egyszerűen páratlan

Szalonnás, tejfölös, serpenyőben készült túróscsusza. Ez az a recept ami édesen is, sósan is, egyszerűen páratlan.
Nektek mi az abszolút kedvenc ha a Nagyi ételeiről van szó?!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Nagyim túrós csuszája

Hozzávalók:

TÚRÓS CSUSZÁHOZ

  • 200 g Füstölt szalonna
  • 250 g Csuszatészta
  • 250 ml Tejföl
  • 250 g Tehén túró

EGYÉNI HOZZÁVALÓK

  • Ízlés szerint só, bors
  • Olaj

Elkészítés:

A csuszatésztát sós vízben fogkeményre főzzük.
A szalonnát felkockázzuk, majd serpenyőbe tesszük lepirítani.
Ha elkészült, akkor kivesszük a szalonnát, és félretesszük. A zsírt is kiöntjük, csak három evőkanállal hagyunk benne, ehhez hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan elkeverjük. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a tejfölös keverék és a túró egyharmadával, majd 10-12 perc alatt megsütjük grill fokozaton, addig, amíg meg nem pirul a tészta széle.
Kivesszük a tésztát a sütőből, átkeverjük, majd hozzáadjuk a túró és tejföl másik részét, és újra visszatesszük a sütőbe 10 percre. Ha kész, azonnal tálaljuk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!