Mascarponés-lazacos roló - A sajtos roló modernebb változata
Ti szerettétek gyerekkorotokban a sajtos rolót?
Én imádtam, és a mai napig imádom. Ha látok cukrászdában, biztos, hogy nem távozok nélküle. Ez a MASCARPONÉS-LAZACOS ROLÓ a sajtos roló modern változata, érdemes kipróbálni:
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Mascarponés-lazacos roló
Hozzávalók:
MASCARPONÉS-LAZACOS ROLÓ
- 100 g Füstölt lazac
- 1 csomag Leveles tészta
- 1 db Tojás
- 150 g Mascarpone
- 100 g Natúr sajtkrém
- 1 marék Kapribogyó
- 1 db Citrom
- 1 ek Kapor
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Fekete szezámmag
- Ízlés szerint
- Só
Elkészítés:
FÁNK TÉSZTA
A leveles tésztát kiterítjük és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
A habroló formára tekerjük őket, úgy, hogy félig fedésbe legyenek.
Majd tojással megkenjük, fekete szezámmaggal megszórjuk és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Amíg hűlnek elkészítjük a lazacos krémet.
A lazacot apró kockára vágjuk. A mascarponét a sajtkrémmel habosra keverjük, majd belekeverjük a citrom reszelt héját, fél citrom levét, a kaprot, a kapribogyót és a füstölt lazacot.
Egy habzsákba kanalazzuk a sajtos krémet és egyesével megtöltjük vele a tésztarolókat.
Tálalás:
Kis citrom szeletekkel és kapribogyóval díszítve tálaljuk.