Epres-rozmaringos francia galette - Csábító francia pite

Az eper, a friss rozmaring és a nyitott francia pite, nekem elhihetitek, hogy tökéletes kombó. Ti kipróbálnátok?
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Epres-rozmaringos francia galette
Hozzávalók:
PITE ALAP
- 20 dkg Finomliszt
- 5 dkg Porcukor / Xilit
- 10 dkg Hideg vaj
- 2 ek Hideg víz
- 1 ek Tejföl
- 1 db Tojás
TÖLTELÉKHEZ
- 250 g Friss Eper
- 1 db Citrom
- 3 ek Eperlekvár
- 1 ek Xilit / Barnacukor
- 1 ek Szőlőmag olaj
- 2 szál Friss rozmaring
Elkészítés:
FÁNK TÉSZTA
A lisztbe morzsoljuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a tejfölt, a kevés jeges vizet és ízlés szerint egy csipet sót. Ezután gyúrjuk össze a tésztánk és pihentessük hűtőben 30 percet.
Felhevített serpenyőbe keverjük össze az apróra vágott epret, cukrot, citrom levét, eperlekvárt, és addig forraljuk, amíg a friss eper elkezd összeesni. Ekkor hozzádobunk egy rozmaring szálat és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Amikor lehűlt, akkor tölthetjük is a tésztánkba.
A tészta széleit óvatosan behajtjuk. Egy tojássárgáját elkeverünk és bekenjük a széleit. Gőzsütőben 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Tálalás:
Friss rozmaringgal és friss eperrel tálaljuk.



























