Epres-rozmaringos francia galette - Csábító francia pite

Az eper, a friss rozmaring és a nyitott francia pite, nekem elhihetitek, hogy tökéletes kombó. Ti kipróbálnátok?

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Epres-rozmaringos francia galette

Hozzávalók:

PITE ALAP

  • 20 dkg Finomliszt
  • 5 dkg Porcukor / Xilit
  • 10 dkg Hideg vaj
  • 2 ek Hideg víz
  • 1 ek Tejföl
  • 1 db Tojás

TÖLTELÉKHEZ

  • 250 g Friss Eper
  • 1 db Citrom
  • 3 ek Eperlekvár
  • 1 ek Xilit / Barnacukor
  • 1 ek Szőlőmag olaj
  • 2 szál Friss rozmaring

Elkészítés:

FÁNK TÉSZTA

A lisztbe morzsoljuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a tejfölt, a kevés jeges vizet és ízlés szerint egy csipet sót. Ezután gyúrjuk össze a tésztánk és pihentessük hűtőben 30 percet.
Felhevített serpenyőbe keverjük össze az apróra vágott epret, cukrot, citrom levét, eperlekvárt, és addig forraljuk, amíg a friss eper elkezd összeesni. Ekkor hozzádobunk egy rozmaring szálat és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Amikor lehűlt, akkor tölthetjük is a tésztánkba.
A tészta széleit óvatosan behajtjuk. Egy tojássárgáját elkeverünk és bekenjük a széleit. Gőzsütőben 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Tálalás:

Friss rozmaringgal és friss eperrel tálaljuk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!