Mandulás-mogyorós ribizlis süti: ezt muszáj elkészítened a családnak!

Egy pofonegyszerű desszert, amit akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetsz a hétvégén.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Mandulás-mogyorós ribizlis süti

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 150 gr nyírfacukor
  • 100 gr mandula őrölve
  • 100 gr mogyoró őrölve
  • 50 gr liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 150 gr ribizli (fagyasztott is jó)
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

  1. A sütőt 170 fokra melegítjük, a tepsit vagy tortakarikát kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot megfelezzük és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd mindkettőt felhabosítjuk.
  3. A lisztet, sütőport, mandulát, mogyorót összekeverjük.
  4. A felvert tojásokat egybeforgatjuk és hozzáadjuk a lisztes keveréket. (Spatulával keverjük!)
  5. Tepsibe öntjük és közbe beleszórjuk a ribizlit de hagyjunk a tetejére is. 170 fokon 40 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd porcukrozzuk és felvágva tálaljuk.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2