Házi mogyoróvaj: Ezerszer finomabb, mint amit a boltban kapsz!

Könnyű elkészíteni, az eredmény pedig magáért beszél: a család kedvence lesz ez pár perc alatt összedobható krém.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Házi mogyoróvaj

Hozzávalók (1x3dl-es üveg):

  • 300 g pörkölt sótlan mogyoró
  • 2 ek mogyoróolaj vagy valamilyen nem intenzív ízű növényi olaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Több adagban szórjuk az aprítóba a mogyorót és kezdjük el darálni.
  2. Amikor már apróbbra darálta a gép adjuk hozzá a többit, szakaszosan.
  3. Belekanalazzuk az olajat, ha szükséges sózzuk és addig krémesítjük, amíg teljesen homogén állagú lesz.

Tipp: Ha szeretnénk ízesíthetjük chilivel vagy akár mézzel is.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2