Egészségmegőrzésre fel: makadámdiós spárgasaláta eperrel
Ez az ízkombináció mindenkit levesz a lábáról - tökéletes választás, ha valami könnyű ebédre vágysz.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Makadámdiós spárgasaláta eperrel
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 20 dkg friss vegyes saláta
- 15 dkg makadámdió
- 30 dkg eper
- 10 szál zöld spárga
- 1 ek magos mustár
- 1 ek méz
- 2 ek balzsamecet
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Egy edény forrásban lévő vízbe tesszük a spárgát 3 percig.
- Ezután közvetlen hideg jégkockákkal teli vízbe merítjük még 3 percig. Majd 1-1 spárga szárat 4 részre vágunk.
- Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a zöldséghúst kockára vágjuk, majd a vegyes salátával, negyedelt eprekkel, durvára tört makadámdióval és a lehűtött spárgával összekeverjük.
- A mustárt a mézzel, ecettel, olajjal elkeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Az öntetet ráöntjük a salátára, majd tálalás előtt összekeverjük.
Tipp: Az igazán nyárias ízvilág érdekében a spárgát grillen is készíthetitek.