Cukormentes házi tejszelet: egy édesség, amit lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatsz!
Gyors, könnyű és diétás - tudsz ennél jobb kombinációt?
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Cukormentes házi tejszelet
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 darab tojás
- 100 g kókuszzsír
- 100 g eritrit
- 60 g tönkölybúzaliszt
- 40 g kakaópor
Krém:
- 3 dl 30%-os habtejszín
- 2 db expressz zselatin
- 1 darab citrom reszelt héja
- 150 g eritrit
Elkészítés:
- A kókuszzsírt és az eritritet robotgép segítségével összedolgozzuk.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a végén a szárazanyagokat csomómentesre keverjük a masszában.
- Két részre osztjuk a tészta alapot. Ezt követően két egyforma vékony lapot kenünk ki a sütőpapírra és 175 fokon 6 percig sütjük.
Krém:
- A tejszínhabot habbá verjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
- Állandó keverés mellett beleöntjük az eritritet és az expressz zselatint.
- Csomómentesre keverjük és a két piskótalap közé betöltjük és egyenletesen eloszlatjuk.
- 2 órára a hűtőbe tesszük, majd téglalap alakúra vágjuk.
Tipp: Díszíthetjük a tetejét csokoládéval és törökmogyoróval.